INFO Servis

Saradnja Kikinde i Bora: Dva istočna grada puna turističkih ponuda

Bogata turistička ponuda Grada Bora uskoro će biti predstavljena Kikinđanima na osnovu nove saradnje Turističke organizacije Kikinde i Bora. Tako će se naši sugrađani bolje upoznati sa svim potencijalima kojim se ponosi istok Srbije i Grad Bor, kao što su Borsko jezero, Brestovačka banja, Zlotske pećine i Crni vrh. Sve to, ali još mnogo kulturno umetničkih i istorijskih potencijala Kikinđani će imati priliku detaljnije da upoznaju ukoliko se opredele da borave na istoku Srbije. S druge strane, predstavnici Turističke organizacije Bora puni utisaka odlaze iz Kikinde, a svoje oduševljenje severom Banata, kako kažu, neće kriti svojim sugrađanima:

-Sadržaj turističke ponude koju nudi Grad Bor u odnosu na Kikindu veoma je različit i upravo je ta različitost motiv više u vezi na našom budućom saradnjom. Moja poseta Kikindi istovremeno i poziv da sve znamenitosti i sav sadržaj koji Kikinda nudi treba da se predstavi u Boru. Što se tiče utisaka sa kojima se vraćam u Bor, moram da priznam da  se radi u neverovatnoj dozi oduševljenja, a što se tiče samih planova u narednom periodu jeste da se Grad Kikinda predstavi na najbolji način i da rezultat naše buduće saradnje ne bude samo poslovna nego i prijateljska saradnja Kikinde i Bora – istakla je Bobana Gramić, v.d. direktora Turističke organizacije Bor.

Saradnja Kikinde i Bora nije od juče. Građani srednjih godina koji su učestvovali na radnim akcijama sećaju se radnih brigada koje  su uzvratno išle u Bor, kasnije se izgubila nit koja je povezivala dva grada, ali se sada sve opet obnavlja:

Sada bi trebalo da se dogovorimo oko tačnog termina promocije Bora u Kikindi i to bi trebalo što pre da se organizuje imajući u vidu da je sezona godišnjih odmora, da ljudi planiraju kako da provedu svoje dane, tako da ćemo to uraditi u što skorijem roku. Možda je nekome od naših sugrađana Bor idealna destinacija. Kikinda će se najverovatnije predstaviti na Danima Brestovačke banje krajem avgusta i zaista se nadam da će to biti realizovano jer ćemo najviše promovisati Dane ludaje tako da nam taj termin najviše odgovara. Sada preostaje da utanačimo datume, ali je najvažnije da su prvi koraci napravljeni – dodala je Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije Grada Kikinde.

Kikinda će od 15. do 18. jula biti domaćin Turističkih susreta koje organizuje Turistička organizacija Vojvodine pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Biće to manifestacija na kojoj će se posetiocima predstaviti 45 opština i gradova Pokrajine.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!