INFO Servis

Dr Vesna Tomin preuzela dužnost v.d. direktora Opšte bolnice

Dr Vesna Tomin, ugledni kikindski pedijatar, načelnica Dečjeg i Školskog dispanzera, novoizabrana je direktorica Opšte bolnice u našem gradu. Nju je na tu funkciju imenovala Pokrajinska vlada na nedavno održanoj sednici. Proteklih pet godina na čelu kikindske bolnice bio je dr Mirko Stojisavljević, koji je otišao u penziju. 

Nova direktorica Opšte bolnice Vesna Tomin zahvalila je dr Stojisavljeviću za sve što je učinio za kolege i ovu zdravstvenu ustanovu, posebno tokom epidemije koronavirusa, kada su uslovi za rad bili veoma teški:

Svi mi zaposleni u Opštoj bolnici, nastojaćemo da u narednom periodu sačuvamo sve ono što imamo, unapredimo sve što možemo i nastavimo da vredno i predano brinemo o zdravlju naših sugrađana. Važno je da ovom prilikom apelujem na sugrađane da se vakcinišu u što većem broju, jer ćemo tako sačuvati zdravlje – rekla je dr Tomin. 

Dr Vesna Tomin završila je Medicinski fakultet u Novom Sadu 1988. godine, kada je počela da radi u tadašnjem Zdravstvenom centru „Kosta Sredojev Šljuka“. Pre 25 godina završila je specijalizaciju iz pedijatrije. Pre 3 godine uručeno joj je priznanje Grada Kikinde, Godišnja nagrada, za izuzetnu posvećenost u lečenju dece. Ona je na fuknciji direktora kikindske Bolnice zamenila dr Mirka Stojisavljevića, koji je otišao u penziju. Dosadašnji direktor Bolnice kaže da je siguran da je dobio pravog naslednika, dr Tomin, koja će predano raditi na unapređenju rada u Bolnici, kao i na nabavci opreme i iznalaženju novih metoda dijagnostike i terapije: 

Odlazim, nadam se, u zasluženu penziju. Mislim da zdravstveni radnik nema pravo na to da kaže da mu je teško, posao mu je da se bori za zdravlje sugrađana. Postoje samo teške okolnosti, sa kojima lekar mora da se izbori. Tako je bilo na samom početku epidemije, jer je ova bolest bila nepoznanica – kazao je dr Stojisavljević i dodao da je najviše ponosan na to što Bolnica sada ima oko 80 posto nove opreme, kao i na nove metode terapije:

Nova oprema za operaciju katarakte je nabavljena, korona je sprečila edukaciju, ali krajem godine bi trebalo sa time da počnemo. Kada su u pitanju nove metode, uvedena je elektromioneurografija, koja nije rađena otkad postoji Bolnica. Nabavkom novog aparata i edukacijom dr Nikole Vukobrata to je sad moguće i kod nas. Takođe, sada imamo i subspecijalistu dečje pulmologije dr Slobodana Lazarova, što do sada nismo imali. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!