Počeo dvodnevni Festival kulture na otvorenom „Kikinda open air“

Prvi Festival kulture na otvorenom „Kikinda open air“, koji organizuje Kulturni centar, pod pokroviteljstvom Grada Kikinde, otvoren je večeras nastupom „Gudačke reprezentacije mladih“ kod Spomenika žrtvama fašizmu. Drugog dana Festivala, u nedelju, 27. avgusta, na Starom jezeru, Srpsko narodno pozorište, novosadski „Big bend“ i solisti izvešće „Rok operu“: 

Ideja je bila da napravimo novi kulturni festival, koji će pružiti vrhunske kulturne sadržaje, nešto što nedostaje u našem gradu, ali i šire. Želeli bismo da ovaj festival preraste u pravi festival kulture, koji se ne odnosi samo na muziku, nego na umetnost uopšte. Dovođenjem vrhunskih sadržaja u malu sredinu kakva je naša, podižemo kulturni potencijal i stavljamo Kikindu na kulturnu mapu Srbije – kaže Marko Markovljev, v.d. direktora Kulturnog centra. 

Gudačka reprezentacija mladih okuplja muzičare starosti od 18 do 25 godina, sa ciljem popularizacije klasične muzike i umetnosti uopšte:

-Kada smo prošle godine nastupili u okviru obeležavanja slave grada u Kikindi, imali smo sreću da se publika oduševila programom, kao i mi njima i ovim gradom. Osetili smo koliko je publika željna ovakvih događaja i uvek nam je zadovoljstvo da nastupimo u manjim mestima, gde ovakvi koncerti nisu česti. Večeras smo izvele deo tog repertoara, a koncert smo obogatile još nekim delima iz baroka, klasicizma i romantizma– kaže Olivera Mitrović, članica Gudačke reprezentacije. 

error: Content is protected !!