Počele „Kikindske tamburaške svečanosti“

Nastupom Subotičkog tamburaškog orkestra u dvorištu Muzeja, večeras su počele dvodnevne „Kikindske tamburaške svečanosti“, koje po treći put organizuje Kulturni centar. U četvrtak, sa početkom u 20 sati nastupiće Zvonko Bogdan i 14 tamburaša. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grada Kikinde. 

Za razliku od prošle godine, Festival neće imati takmičarski deo, nego samo revijalni: 

Kulturni centar je ponosan na organizovanje događaja koji afirmišu kulturu našeg područja. Tamburaška muzika, koja je karakteristična za naše podneblje, bila je možda i malo zapostavljena u nekom ranijem periodu, ali se sada vraća na velika vrata. Večeras je Tamburaški orkestar iz Subotice izveo pop i rok numere na tamburaški način, a sutra uveče će nastupiti bard ove vrste muzike, Zvonko Bogdan, tako da očekujemo da će koncert biti veoma posećen – rekao je Marko Markovljev, v.d. direktora Kulturnog centra. 

Subotički tamburaški orkestar postoji skoro pet decenija i za to vreme je izvodio vrlo raznovrstan repertoar, od starogradske i narodne muzike, do klasične i filmske muzike: 

Večerašnji koncert smo nazvali pop rok tambura. U pitanju su numere poznate široj publici, ali u nekom drugačijem aranžmanu, u izvođenju velikog tamburaškog orkestra i vokalnih solista, i uz pratnju bubnjeva -rekla je Marijana Marki, dirigentkinja Subotičkog tamburaškog orkestra.

error: Content is protected !!