INFO GRAD KIKINDA, 11. jul

Danas je četvrtak, 11. jul

 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 8 do 10 sati bez struje ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Ive Lole Ribara, od Toze Markovića do Miloša Ostojina, Njegoševa, od Vuka Karadžića do Kosovske, Kosovska, od Toze Markovića do Njegoševe, i Blok 35, a od 11 do 14 sati: Uglješe Terzina, od Mihajla Pupina do Kosovske, Uglješe Terzina, od Ive Lole Ribara do Vuka Karadžića, Kosovska, od Uglješe Terzina do Miloša Ostojina, Jovana Jovanovića Zmaja, od Mihajla Pupina do Miloša Velikog, Miloša Ostojina, od Kosovske do Miloša Velikog, Vuka Karadžića, od Njegoševe do Jovana Jovanovića Zmaja, i parna strana Vuka Karadžića, od Uglješe Terzina do Jovana Jovanovića Zmaja. 

Kozaračke letnje večeri:

U okviru programa „Kozaračkih letnjih večeri“, u petak, 19. jula u 20 sati u Galeriji „Zdravko Mandić“ biće održano književno veče Nataše Radosavljević iz Beograda. U subotu, 20. jula, Bodibilding i karate klub „Sloboda“ će sa početkom u 19 sati organizovati 22. po redu manifestaciju „Strongmen Evro kup“. U nedelju, 21. jula Udruženje ljubitelja prirode klub „Zlatni karaš“ će sa početkom u 8 sati organizovati takmičenje u pecanju, za decu uzrasta od 7 do 15 godina, a od 16 sati takmičenje u pripremanju riblje čorbe „Kozarački kotlić“. Sve zainteresovane ekipe mogu da se prijave do petka, 19. jula u podne, putem brojeva: 064/317 81 90  i 060/481 55 74. 

Dečja pijaca:

I danas i sutra, od 18 do 20 sati u dvorištu Kulturnog centra biće organizovana dečja pijaca, na kojoj najmlađi sugrađani mogu da kupe, prodaju ili menjaju različite stvari za decu. Pijaca će u subotu biti organizovana u terminu od 9 do 11.30. 

Tamburaške svečanosti: 

U okviru programa „Kikindskih tamburaških svečanosti, večeras će u dvorištu Muzeja sa početkom u 20 sati nastupiti Zvonko Bogdan i 14 tamburaša. Ulaz je slobodan. 

Promocija knjige:

U petak, 12. jula u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biće predstavljen roman Nenada Pipera „Porodični ručak“. Početak promocije je u 19 časova. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa, u petak, 12. jula na Starom jezeru će biti prikazan film „Barbi“. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Noćni turnir u malom fudbalu:

Na Noćnom turniru u malom fudbalu u dvorištu Gimnazije, večeras će biti odigrana još dva četvrtfinala, polufinalni mečevi će se igrati sutra, a u subotu utakmice za treće i prvo mesto. 

Vreme:

Delimično oblačno i vrlo toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 38 stepeni. 

Bioprognoza: 

Zbog visoke maksimalne dnevne temperature vazduha i vrlo visokog indeksa UV zračenja savetuje se svima, naročito srčanim bolesnicima, smanjenje fizičkih aktivnosti i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Preporučuje se boravak u hladovini i klimatizovanim prostorijama, u kojima vrednost temperature ne sme biti niža od 8 stepeni u odnosu na spolјašnju.

error: Content is protected !!