Otvoreno novo igralište na uglu Partizanske i Sinđelićeve

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Na uglu ulica Partizanska i Stevana Sinđelića otvoreno je novo dečje igralište. Izgradnju igrališta, kao i nabavku opreme i postavljanje sprava, finansirala je lokalna samouprava, u iznosu od 3 miliona dinara. 

Novo mesto za igru u trećem rejonu, izgrađeno je na inicijativu stanovnika tog dela grada: 

-Mi smo prošle godine došli na ideju da podnesemo inicijativu za izgradnju igrališta, jer je u ovom delu grada uvek bilo mnogo dece. Peticiju su potpisali svi kojima smo predstavili projekat, predali smo je lokalnoj samoupravi i veoma smo zahvalni Gradu Kikindi na tome što nam je izašao u susret i izgradio igralište – rekao je jedan od inicijatora Dušan Santrač.

Novo igralište obišao je i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, koji je tom prilikom poručio da su u planu novi sadržaji u tom delu grada:

-Drago mi je što u Kikindi ima sve više dece, da roditelji žele bolje uslove za svoje mališane. Grad Kikinda se trudi da slušajući želje građana, obraduje svakoga od njih u bilo kom delu grada da žive. S obzirom na to da je svaki građanin potpisao peticiju, trudićemo se da ovaj deo grada ulepšamo nekim novim sadržajima. Lokalna samouprava nastaviće sa realizacijom ovog i sličnih projekata, a sve kako bismo ostvarili naš glavni cilj, odnosno što više dece u našem gradu i povratak mladih ljudi iz većih centara u Kikindu – rekao je gradonačelnik Nikola Lukač. 

 

 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!