Ena Gogić, Ena Šošić, Iva Plemić i Milana Rajkov predstavljaće Kikindu na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“

Na današnjoj audiciji, koja je održana u Kulturnom centru, odlučeno je da će Ena Gogić, Ena Šošić, Iva Plemić i Milana Rajkov predstavljati Kikindu na ovogodišnjem takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“. Direktan televizijski prenos biće iz Zrenjanina, koji je ove godine grad domaćin, kao prošlogodišnji pobednik. 

Kikinda je do sada dva puta učestvovala na ovom takmičenju. Pretprošle godine, za naš grad nastupali su Andrej Salkai, Milana Rajkov, Ena Šošić i Minja Krstić, predstavljajući Norvešku, i zauzeli visoko 6. mesto. Pošle godine, Kikindu su predstavljale: Ena Gogić, Ena Šošić, Mima Menda i Milana Rajkov, sa pesmom na jermenskom jeziku, koje su tada dobile makismalan broj bodova od stručnog žirija:

Iskustvo je bilo prelepo, osećaj je bio neverovatan, zbog čega sam se i ove godine prijavila. Druženje je bilo divno i preporučila bih svima da se prijave. I ove godine ćemo se potruditi da na najlepši način predstavimo našu Kikindu – kaže Ena Gogić. 

Ove godine na takmičenju Srbija u ritmu Evrope predstavnike će imati 25 lokalnih samouprava. Osim predstavnika iz Srbije, u festivalskom delu će biti i učesnici iz drugih zemalja: 

Ima više novina u odnosu na prethodne godine, a ekskluzivni novitet je da će sa učesnicima raditi produkcijski tim grupe „Hurricane“. U pitanju su ljudi koji su autori velikih hitova i koji su išli na Evroviziju. Cilj nam je da kvalitet takmičenja bude što bolji -rekao je Igor Karadarević, direktor televizijskog programa „Srbija u ritmu Evrope“. 

Mladi Kikinđani će i ove godine imati priliku da predstave svoj grad i svoje talente, na ovom velikom muzičkom takmičenju:

Nama je veoma važno da mladi ljudi, svoje znanje i umeće pokažu na što bolji način. Želimo da se tradicija nastupanja predstavnika našeg grada na ovom takmičenju nastavi, jer je u pitanju promocija umetnosti, ali i Kikinde -rekao je Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada. 

Najveće dečije muzičko takmičenje „Ritam Evrope“, koje se emituje na televiziji sa nacionalnom pokrivenošću, podržano je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije. Takmičenje okuplja decu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije. Ovo takmičenje održava se od 2008. godine i osmišljeno je u skladu sa Evropskom poveljom o učešću mladih u javnom životu na lokalnom i regionalnom nivou, Belom knjigom EU o mladima, Nacionalnom strategijom za mlade RS i Akcionim planom za mlade.

error: Content is protected !!