Nastavak dobre saradnje Kikinde i Zrenjanina

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je u Kikindi održana redovna sednica Skupštine Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat iz Zrenjanina, kojom je predsedavao gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač. Sednici su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina, predstavnici opština Nova Crnja, Žitište i Sečanj, kao i predstavnici Regionalne privredne komore Zrenjanin, a tema je bila priprema i realizacija novih projekata. 

Irena Živković direktorica Regionalnog centra za društveno-ekonomski razvoj Banat podseća da je u prethodnom periodu ova razvojna institucija, kroz projekte koji su finansirani kroz fondove Evropske unije, privukla blizu 4 miliona evra:

Namera nam je da u narednom periodu uradimo isto, u toku su izrade planova razvoja lokalnih samouprava u koje ćemo uneti nove projekte. Verujem da će naredni period biti i berićetniji, jer Kikinda i Zrenjanin imaju jako dobru saradnju, što sigurno donosi boljitak i nove rezultate – kazala je Živković. 

Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat povezuje lokalne samouprave na teritoriji Banata. U poslednjih nekoliko godina ostavrena je i bliža saradnja između Kikinde i Zrenjanina:

Kroz finansiranje od projekata prekogranične saradnje nastojimo da unapredimo važne oblasti u našim lokalnim samoupravama. Kada je u pitanju saradnja sa Kikinom, očekuju nas veliki razvojni i infrastruktruni projekti – rekao je Simo Salapura, gradonačelnik Zrenjanina. 

Dobra saradnja sa ostalim lokalnim samoupravama u Banatu značajna je pri kreiranju određenih strategija i pravljenju projekata prekogranične saradnje, istakao je gradonačelnik Nikola Lukač:

Regionalni centar Banat nas povezuje i stvara nam priliku da na pravi način iskoristimo benefite i mogućnosti koje nam pružaju konkursi i međunarodni fondovi. Konačno smo shvatili da jedni drugima moramo biti pomoć i podrška i da na dobrobit svih građana pružimo bolje uslove života. 

 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!