Iđoška „Šasla“ uz pomoć lokalne samouprave nabavila presu za grožđe

Udruženje vinara i vinogradara „Šasla“ iz Iđoša dobilo je sredstva po konkursu lokalne samouprave za nabavku prese za grožđe. Nabavku mašine finansirao je grad u iznosu od 72 hiljade dinara. 

 

Branislav Brojčin, predsednik Upravnog odbora „Šasle“ kaže da je ovo udruženje nabavkom prese, koja se koristi nakon muljanja grožđa, kako bi se iz bobica iscedio ostatak vina, kompletiralo opremu za proizvodnju vina:

Presu smo do sada morali da pozajmljujemo. Aplicirali smo na konkursu grada, dobili sredstva i nabavili našu presu, koja nas odlično služi. Ove jeseni presovali smo i belo i crveno grožđe, tako da presa provereno dobro radi – rekao je Brojčin i dodao da je veći deo opreme koju poseduje Udruženje nabavljen putem konkursa lokalne samouprave. 

Konkursi za dodelu sredstava podrške poljoprivrednim proizvođačima otvoreni su do 1. decembra, a Dalibor Oličkov, rukovodilac Odseka za poljoprivredu kaže da je lokalna samouprava i ove godine izdvojila značajna sredstva za ovaj program podrške:

Do danas je podneto oko 530 zahteva, što znači da je interesovanje veoma veliko. To nam je znak da treba da nastavimo i narednioh godina da izdvajamo srdestva za program podrške poljoprivrednicima. Ostala su još sredstva za neke mere, poput nabavke opreme za plastenike, opreme za sisteme kap po kap i ovim putem pozivam poljoprivredne proizvođače koji bi hteli da sufinansiraju predmetnu nabavku da se jave u kancelrijama 70 ili 71. 

error: Content is protected !!