Naredne sedmice pojačana kontrola saobraćaja: Akcija usmerena na brzinu kretanja vozila

Svakog dana od 8. do 14. avgusta saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja, u sklopu akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se sprovodi u 30 država. Najnovija akcija pojačane kontrole saobraćaja biće usmerena na kontrolu brzine kretanja vozila, saopštio je MUP.

Kako se navodi, Saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u „presretačima“. Takođe, na auto-putevima će se meriti i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. Iz MUP-a napominju da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača. Vlasnici vozila koja budu snimljena u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je načinila prekršaj.

Ministarstvo unutrašnjih poslova još jednom apeluje na sve vozače da poštuju ograničenje brzine kretanja. Od početka ove godine, zbog neprilagođene brzine kretanja, dogodilo se 140 teških saobraćajnih nezgoda u kojima je poginulo ukupno 155 osoba. Zbog toga je otkrivanje prekršaja prekoračenja brzine jedan od prioriteta Uprave saobraćajne policije. Od početka ove godine, zbog učinjenog prekršaja prekoračenja brzine sankcionisano je više od 230.000 vozača, što je za 25 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Izvor: RTS

error: Content is protected !!