Ekipa „Plava laguna“ pobednik takmičenja „Invictus challenge“

Sportski centar “Jezero”, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, drugu godinu zaredom organizovao je takmičenje “Invictus challenge”, slično nekada popularnim “Igrama bez granica”, koje je održano sinoć i večeras na otvorenim bazenima. Pobednik igara na bazenima je ekipa „Plava laguna“, koja će učestvovati u finalu 27. avgusta u Novom Sadu.

Ekipe sastavljene od najmanje tri muškarca i dve devojke nadmetale se u interesantnim i atraktivnim disciplinama na vodi, a najspretnija od šest ekipa u finalu bila je „Plava laguna“:

Ovo nam je prvi put da se takmičimo, ali smo imali veliku želju i uspeli smo da pobedimo, iako je bilo teško i zahtevno. U ekipi imamo odbojkašice, fudbalere, vaterpoliste i reprezentativca u bobu, tako da smo svi dobro spremni. Ponosna sam na svoju ekipu i na to što ćemo predstavljati Kikindu u Novom Sadu – kaže Milica Rađenović iz pobedničke ekipe. 

Danijela Stamenković iz trening centra “Invictus” iz Novog Sada kaže da će nakon dve večeri nadmetanja na bazenima u nedelju na Starom jezeru sa početkom u 18 sati biti organizovana trka sa preprekama za decu:

Staza će biti duga blizu kilometar. Biće dosta prepreka, a deci uzrasta od 6 do 12 godina će sigurno biti zanimljivo. Pozivam decu da dođu u što većem broju i sjajno se zabave – rekla je Stamenković. 

Gradonačelnik Nikola Lukač kaže da je „Invictus challege“ zanimljivo takmičenje koje daje mladima priliku da pokažu spremnost i veštinu, ali i da se dobro zabave: 

Svih šest ekipa pokazalo je fer plej, ali i sposobnost da savladaju prepreke i postignu dobre rezultate. Pobednička ekipa će u Novom Sadu predstavljati Kikindu, a njihovo oduševljenje i sreća su ogromni. Lokalna samouprava će podržati ove mlade ljude koji će u finalu na dostojan način predstavljati naš grad i svoje sposobnosti pokazati u najboljem svetlu -rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!