INFO GRAD KIKINDA, 8. avgust

Danas je ponedeljak, 8. avgust

Kovid ambulanta:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ, u našem gradu aktivno je oko 500 slučajeva koronavirusa. Radno vreme kovid ambulante kod Tehničke škole je od 7 do 22 sata, a telefon za informacije je 0230/316-204. 

Pojačana kontrola saobraćaja:

Od danas do 14. avgusta saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja, u sklopu akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se sprovodi u 30 država. Kako je saopšteno iz MUP-a, saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u „presretačima“. Takođe, na auto-putevima će se meriti i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. Iz MUP-a napominju da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača. Vlasnici vozila koja budu snimljeni u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je načinila prekršaj.

Crveni krst:

Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana sutra, 9. avgusta, u Crvenom krstu, od 8.30 do 13 sati. Zalihe dragocene tečnosti su smanjene, zbog čega se apeluje na davaoce da se odazovu u što većem broju. U avgustu će biti organizovana još jedna redovna akcija, koja je zakazana za ponedeljak, 15. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u utorak, 9. avgusta, od 8 do 11 sati struju neće imati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Jovana Popovića, od Kralja Petra Prvog do Dositejeve, i Dositejeva, od Jovana Popovića do Nikole Tesle, a od 12.30 do 13.30: Njegoševa, od Mihajla Pupina do Partizanske. 

U sredu, 10. avgusta bez struje će od 10 do 11 sati biti potrošači u Novim Kozarcima, u Sutjeskoj ulici, od Krajiške do Kralja Petra Prvog. 

Investicija u kikindsku Bolnicu:

Pokrajinska vlada najavila je da će Opšta bolnica u Kikindi dobiti 75,2 miliona dinara za nabavku medicinske opreme. Opšta Bolnica u Kikindi dobiće aparat za mamografiju, plazma sterilizator, aparat za radioskopiju, EEG aparat, digitalni dermoskop, bipolarni elektroresektor, fleksibilni ureterorenoskop s laserom, set za uretrocitoskopiju i operacionu lampu.

Raspust u Kikindi:

Učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti iz seoskih mesnih zajednica, mogu da iskoriste pravo besplatnog prevoza do grada i posete različite programe koji se organizuju tokom manifestacije „Kikindsko leto“. Kartice „Raspust u Kikindi“, koje je potrebno pokazati u autobusu da bi se ostvarilo pravo na besplatan prevoz, učenici i studenti mogu preuzeti u kancelarijama seoskih mesnih zajednica. 

Kulturni centar:

Danas je u Kulturnom centru počela petodnevna letnja kuvarska škola, namenjena deci uzrasta od 7 do 12 godina. Deca i ovog leta imaju priliku da na kvalitetan i kreativan način provedu deo letnjeg raspusta, a uz to će naučiti nešto o zdravoj ishrani, o tome kako nastaju omiljene poslastice, a i sami će moći da se oprobaju u kuvanju. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u utorak, 9. avgusta u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ biće prikazan animirani film „Zvezdani psi“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Sport:

Sportski savez Kikinde organizovaće Noćni turnir u basketu 3 na 3, koji će biti održan od 10. avgusta na Trgu. Prijavljivanje ekipa traje još danas, a kotizacija po ekipi iznosi 5 000 dinara. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave putem sledećih brojeva telefona: 060/ 616 09 44 ili 065/289 89 12.

Vreme:

Promenjivo oblačno i nestabilno, sa mestimičnim pljuskovima i grmljavinom. Najviša temperatura u Kikindi biće 33 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija neće pogodovati osobama sa respiratornim obolјenjima. Izvestan oprez se savetuje cerebrovaskularnim bolesnicima. Očekivane meteoropatske reakcije su glavobolјa, nesanica i bolovi u kostima i zglobovima. U saobraćaju je potrebna povećana pažnja.

error: Content is protected !!