Ministar Zoran Đorđević u poseti ustanovama socijalne zaštite u Kikindi

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević bio je danas u radnoj poseti u našem gradu. Tom prilikom, u društvu gradonačelnika Pavla Markova obišao je Stari i Novi dom Gerontološkog centra, kao i Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama „Čigra“. 

Nakon sastanka sa predstavnicima Gerontološkog centra, Gradske uprave, Centra za socijalnu zaštitu, Nacionalne službe za zapošljavanje, Centra za pružanje usluga socijalne zaštite i PIO fonda, ministar Zoran Đorđević je istakao da, kada je u pitanju socijalna zaštita u Kikindi, postoji dosta prostora da se ona unapredi:

Kad je u pitanju Gerontološki centar, postoje veliki planovi, i mislim da ćemo ih zajednički, uz podršku Ministarstva i lokalne samouprave, i realizovati. Stari dom će naredne godine biti potpuno rekonstruisan, a biće završena i druga faza u Novom domu. To će povećati kapacitete Gerontološkog centra, a to je dobra vest za sve one koji traže smeštaj u ovoj ustanovi – rekao je Đorđević, i dodao da je vrednost planiranih projekata u oba doma i izgradnje Prihvatilišta oko 245 miliona dinara. 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja poptisalo je nedvano sporazum o planu za 2020. godinu sa Nacionalnom službom za zapošljavanje:

Novina je da će direktori i zaposleni raditi više na terenu, i osluškivati potrebe tržišta, koje se razlikuju od grada do grada. Prema potrebama, videćemo kako će izgledati akcioni plan za Kikindu, i verujem da će mnogi vaši sugrađani ove godine dobiti priliku da zasnuju svoj prvi odnos – rekao je ministar Đorđević. 

Gradonačelnik Pavle Markov podsetio je da je u prethodnom periodu dosta toga urađeno u Gerontološkom centru,  i naveo da je lokalna samouprava za ovu godinu opredelila 135 miliona dinara za poboljšanje rada ustanova socijalne zaštite:

Ono što možemo da istaknemo je da, iz godine u godinu, opada broj korisnika socijalne zaštite. To je nešto što govori o uzlaznoj putanji privrednog života u Kikindi. Jedna od važnih tema današnjeg sastanka bilo je i nekoliko kapitalnih projekata, koje ćemo realizovati ove i naredne godine – rekao je Markov.

Osim tri kapitalna projekta u Gerontološkom centru, najavljeno je i da će Centar za socijalni rad dobiti novu zgradu. Radovi na izgradnji biće započeti sredinom godine. 

error: Content is protected !!