Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 18. januar

Danas je utorak, 18. januar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas, 18. januara obeležavaju Krstovdan, uspomenu na prve hrišćane koji su primili veru. Prvi je dan posle Božića kada pravoslavni vernici poste.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 40 puta. Na poziv pacijenata u gradu obavljene su 22 intervencije, u okolnim selima 5, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 13 građana. 

Kovid ambulante:

Zbog povećanog broja prvih pregleda i kovid ambulanta u Mikronaselju radi od 7 do 22 sata. Dnevno se otkrije oko 50 novih slučajeva koronavirusa. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došle dve bebe, devojčica i dečak. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u četvrtak, 20. januara organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele dragocenu tečnost moći će da daruju od 8:30 do 13 sati. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u našem gradu tokom proteklog vikenda sklopljena su tri braka. Dva para venčala su se u Kikindi, a jedan u Bašaidu. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

Plivanje za časni krst:

Tradicionalno plivanje za časni krst biće održano sutra, 19. januara na Bogojavljenje, na Starom jezeru i jezeru Strelište. Plivanje za bogojavljenski krst u Kozarcima počinje u 11, a u Kikindi u 12 sati.

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodno pozorište:

Iako je bilo najavljeno da se sezona u Pozorištu nastavlja večeras, prva predstavaa u ovoj godini biće izvedena u petak, 21. januara, kada će na repertoaru biti „Kovači“. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 117,57 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na juče, objavila je Narodna banka Srbije. 

Vreme:

Pretežno sunčano sa temperaturom do 4 stepena. 

Bioprognoza: 

Zadržava se relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje astmatičarima tokom prepodneva, kao i srčanim bolesnicima. Neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti su moguće meteoropatske reakcije. Pažnja se preporučuje u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!