„Ludaja kup“ okupio više od 1 500 odbojkašica iz pet zemalja

Odbojkaški klub „Ki 0230“, u okviru manifestacije „Dani ludaje“, ovog vikenda organizovao je 14. po redu „Ludaja kup“, međunarodni odbojkaški turnir, koji je ovoga puta okupio preko 1 500 odbojkašica iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Mađarske i Poljske.

Na dvodnevnom turniru nadmetale su se odbojkašice u 13 kategorija, a takmičenje je organizovano u SC „Jezero“ i u fiskulturnim salama škola. U pitanju je jedan od najvećih turnira u Vojvodini, ako ne i šire, kada je u pitanju ženska odbojka: 

Trudimo se da svake godine okupimo što više učesnica iz različitih zemalja, ali da uz to negujemo i prijateljstva sa domaćim klubovima. Ove godine imamo učesnike iz Mađarske, Rumunije, Poljske i Bosne i Hercegovine, kao i klubove poput „Crvene zvezde“, „Srem Itona“ i najboljih novosadskih klubova -rekla je Tamara Radlović, trener OK „Ki 0230“. 

Dragan Pecarski, član Gradskog veća za sport i omladinu, pohvalio je organizaciju ovog turnira, koji je iz godine u godinu sve masovniji:

Turnir je zasita na zavidnom nivou, ali ćemo se potruditi da naredne godine, kada bude jubilarni 15. bude još više država i još masovniji. Godinama unazad dolaze učesnici iz Poljske, sa kojima smo ostvarili jako lepu saradnju, koju ćemo proširiti i na druge oblasti. Razvoj sportskog turizma je Kikindi mnogo značajan -rekao je Pecarski. 

error: Content is protected !!