KK „Banat“ organizovao Reviju paradnih zaprega

Konjički klub „Banat“ organizovao je danas na prostoru pogona III fabrike „Toza Marković“ tradicionalnu, 28. po redu reviju paradnih zaprega, koja je okupila oko 60 učesnika. Dragan Šorak, predsednik KK „Banat“, kaže da je Kikinda među prvima u Srbiji počela da organizuje Reviju paradnih zaprega:

Naš grad je uz Crepaju i Novi Bečej u samom vrhu u našoj zemlji, kada je u pitanju organizacija ovakvih smotri. Učesnici su uglavnom iz Vojvodine, a imamo i goste iz ostatka zemlje. Kategorije u kojima se učesnici takmiče su dvopreg, deca vozači, poni zaprege, četvoropreg i jahači – rekao je Šorak. 

Organizovanje Fijakerijade podržala je i ove godine lokalna samoupava:

Fijakerijada na lep način upotpunjuje manifestaciju „Dani ludaje“. Grad će i u narednom periodu podržavati konjički sport i KK „Banat“, kao i sve druge koji se trude i žele da očuvaju tradiciju  – rekao je Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada. 

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Lukač, koji je istakao da konjički sport u Kikindi ima izuzetno dugu tradiciju:

Siguran sam da će svi gosti našeg grada, koji učestvuju u današnjoj Fijakerijadi uživati, kao i mnogobrojni ljubitelji ovih plemenitih životinja-poručio je Lukač. 

 

error: Content is protected !!