Obeležena slava vatrogasaca spasilaca

Odeljenje za vanredne situacije u Kikindi obeležilo je danas Dan sektora za vanredne situacije i slavu svih vatrogasaca spasilaca, uz verski obred i sečenje slavskog kolača. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Nikola Lukač, član Gradskog veća Nebojša Jovanov i načelnik Severnobanatskog okruga Miroslav Dučić. 

Današnji datum, 17. septembar se obeležava kao Dan sektora za vanredne situacije, kada je 2009. godine osnovan ovaj sektor, kao jedinstvena služba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama. Vatrogasci obeležavaju i krsnu slavu, Nesagorivu kupinu, zaštitnicu vatrogasaca: 

Obeležavanje nedelje Sektora za vanredne situacije počeli smo u ponedeljak na Trgu, taktičko-tehničkim zborom, na kojem smo prikazali deo opreme koju imamo. Tokom nedelje sprovodili smo aktivnosti koje promovišu naš poziv, a kruna obeležavnja je današnja slava – rekao je Čedomir Glišin, komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona. 

Gradonačelnik Nikola Lukač čestitao je slavu vatrogascima spasiocima:

Vatrogasci imaju herojski poziv, koji podrazumeva i rizikovanje sopstvenog života, kako bi se spasili tuđi život. Grad će uvek biti tu za njih, da im olakša posao, jer su oni uvek tu za sve nas – rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!