Kikindski džudisti žele medalju u Superligi, očekuje ih učešće i u Ligi šampiona

Džudistima kikindskog “Partizana“ napokon je stigla potvrda za učešće u Ligi šampiona, koja će se održati u decembru u Beogradu u hali Arena i biće to istorijski momenat za klub, o kom su mnogi sanjali,  s obzirom na to da će Srbiju predstavljati četitri kluba među kojima i naš. Pored toga, za dve nedelje na programu je Super džudo liga Srbije, a planovi kikindskih džudista su da se ove godine osvoji medalja i da se ponove nekadašnji veliki uspesi. Kostur ekipe od prošle godine je zadržan, forma podiguta na viši nivo, pogotovo uz povratak Ilije Ciganovića i Nemanje Milića.

-Nalazimo se u grupi sa dva ozbiljna tima, sa novosadskim klubom i beočinskim “Cementom“, tako da neće biti lako, ali učinićemo sve da ih savladamo da bi u četvrfinalu sami sebi odabrali protivnika. Naš cilj je da uđemo u polufinale i izborimo se za medalju koju zaista i želimo – rekao je Svetislav Vukmirica.

O atmosferi u klubu pred velika nadmetanja govorio je kapiten “Partizana“, Mateja Vukmirica:

Atmosfera u ekipši je odlična, s obzirom na to da je okosnica zadržana iz prošle godine. Protekle nedelje održane su pripreme u Nišu gde smo sparingovali sa članovima Kinezisa i to nam je pomoglo da podignemo nivo što će biti vrlo značajno. Uzbuđeni smo što ćemo se nadmetati na najjačem klupskom takmičenju – dodao je Mateja Vukmirica.

 O postignutim rezultatima mlađih kategorija govorio je trener, Vladimir Krstekanić:

Na međunarodnom turniru u Mostaru, jednom od najjačih turnira u regionu, koji je okupio preko 120 klubova i 26 zemalja osvojili smo peta mesta, ali je to bilo veliko isksutvo za naše takmičare jer imamo nameru da se neko od njih već oproba na međunarodnom nivou i evropskim kupovima. Na međunarodnom turniru u Bečeju nastupilo je preko 400 džudista, a naši takmičari osvojili su tri medalje, srebro za Anju Mortvanjski i dve bronze Katarini Isakov i Sanji Olajić – istakao je Vladimir Krstekanić, trener Džudo kluba “Partizan“, Kikinda.

Narednog vikenda mlađe kategorije očekuje turnir Vojvodina kup u Novom Sadu i u decembru Trofej Voždovca u Beogradu.

error: Content is protected !!