INFO Servis, Sport

Kikinđanin Vladimir Bulatović najjači čovek u Srbiji

 
Naš tridesetogodišnji sugrađanin Vladimir Bulatović zvanično je najjači čovek u našoj zemlji. Bulatović je pobedio na nedavno održanom takmičenju „Strongmen gran-pri“ u Zaječaru i šesti put uzastopno postao prvak Srbije. Pre četiri godine, Bulatović je bio i prvak Evrope u pauerliftingu. 
 
 
Ovaj Kikinđanin, visok 189 centimetara i težak 137 kilograma, kaže za naš radio da je pre dve nedelje po šesti put postao prvak države u strongmenu. Paralelno sa ovim sportom, Bulatović se takmiči i u pauerliftingu: 
 
U pauerliftingu sam do sada tri puta osvajao Balkansko prvenstvo, 2018. sam bio prvak Evrope u Moskvi, a godinu dana kasnije, u Sankt Peterburgu sam osvojio Kup istočne Evrope. Kada je u pitanju strongmen, tri puta sam se takmičio u Ligi šampiona i planiram da se više posvetim ovom sportu i da ostvarim još bolje rezultate – rekao je Bulatović.
 
Kada su u pitanju discipline u kojima se nadmeće, one su, kaže naš sagovornik raznovrsne, u zavisnosti od organizatora takmičenja:
Uvek mi je najteže vučenje kamiona od 10 do 20 tona, to često bude prva disciplina, a neretko bude i mnogo toplo vreme, tako da bude i neprijatno. Tu su i nošenja, potisci iznad glave tereta teških preko 140 kilograma i druge discipline – objašnjava Bulatović. 
 
Povodom najnovijeg uspeha, kikindskog snagatora Vladimira Bulatovića danas je u svom kabinetu primio gradonačelnik Nikola Lukač:
 
Vladimir Bulatović je neko ko zaista zavređuje pažnju, s obzirom na sve uspehe koje je postigao u ovom sportu. Treba promovisati mlade ljude koji svojom marljivošću, upornošću i treniznima postižu velike i značajne rezultate. Bulatović je svakako jedan od naših sugrađana koji treba da bude uzor mladima, da svoje veštine i sposobnosti usmere ka bavljenju sportom – rekao je Lukač.
 
Pratite nas FB
error: Content is protected !!