Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. maj

Danas je petak, 20. maj

 

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći imala je tokom prethodne noći puno posla. Obavila je 35 urgentnih pregleda, a na teren je izlazila 20 puta-za lekarsku pomoć kod kuće javilo se 16 osoba u gradu i 4 u selima kikindske opštine, dok se za preglede u ambulanti obratilo 15 građana. 

Radosne vesti:

Lepe vesti stižu i ovog jutra iz kikindskog porodilišta. U poslednja 24 sata, na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice rođena su dva dečaka  -saznajemo u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nestanak struje:

Zbog radova na mreži, danas, 20. maja, od 8 do 10 sati bez struje će u Kikindi ostati potrošači u ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Kosovske do Mihajla Pupina, i Đure Jakšića, od Karađorđeve do Dušana Vasiljeva, a od 8 do 12 časova električnu energiju neće imati stanovnici u narednim ulicama: Slodanke Acigan, Milana Sivčeva, Feješ Klare, Distričkoj, od stadiona do Mokinskog druma, Mokrinski drum, Dragoljuba Udickog, Nićifora Brandića, Stadion OFK Kikinde i Omladinsko naselje. 

Zbog radova na mreži, u ponedeljak, 23. maja, od 8 do 9 sati bez struje će biti korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Jugovićevoj, od kućnog broja 45 do Nikole Pašića, Braće Laković, od Jaše Tomića do Jovana Popovića, Vojvode Putnika, od Jaše Tomića do Nikole Pašića, Nikole Pašića, od Vojvode Putnika do Semlačke, Semlačka, od Hajduk Veljka do Nikole Pašića, Jugovićeva, od Semlačke do Nikole Pašića, Koste Bočarca, Braće Laković, od Semlačke do Jaše Tomića, Jaše Tomića, od Semlačke do Vojvode Putnika, Hajduk Veljkova, od Teodora Ilića Češljara do Semlačke, Semlačka, od Kralja Petra I do Hajduk Veljka, Vojvode Putnika, od Teodora Ilića Češljara do Jaše Tomića i Jaše Tomića, od Braće Laković do Vojvode Putnika

Od 8 do 10 sati, takođe u ponedeljak, 23. maja, struju neće imati stanovnici ulice Đure Jakšića, od Karađorđeve do Dušana Vasiljeva.

JP „Putevi Srbije“:

Na deonici Padej – Sajan, do 21. maja planirano je redovno održavanje, uz naizmenično propuštanje vozila i semaforsku signalizaciju, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Sakupljanje kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada kontejneri će danas biti u Nakovu, u Šošinoj i ulici Sime Bajića, a do ponedeljka 4 kontejnera nalaziće se duž Glavne ulice u ovom selu. 

U gradskoj zoni, još danas 4 kontejnera nalaziće se u ulicama Feješ Klare, Milana Sivčeva i Slobodanke Acigan, a do ponedeljka: 3 kontejnera biće u ulici Dimitrija Tucovića, od Kraljevića Marka do Suvačarske, po jedan u Krem naselju, na uglu Laze Kostića i Donje vodoplavne i u Bregalničkoj ulici. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta danas, 20. maja, biće predstava „Pidžama za šestoro“. Početak ovog pozorišnog komada je u 20 sati. 

Koncert Gudačke reprezentacije mladih biće održan u subotu, 21. maja u Narodnom muzeju. Početak je u 20 sati, ulaz je slobodan. Gudačku reprezentaciju mladih čine studenti od 18 do 26 godina, koje je okupio čuveni violinista Stefan Milenković. Na programu će biti dela Šostakoviča, Čajkovskog, Mendelsona i drugih velikana. 

U kikindskom Narodnom pozorištu, 27. maja, premijerno će biti izvedena predstava Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. U pitanju je Markovićev autorski projekat koji život slavnog pisca vidi kroz sudbinu ratnika, ljubavnika i izgnanika.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs dinara prema evru danas je 117,4890 dinara dinara za jedan evro, što je najveća vrednost domaće valute u ovoj godini, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Rukometaši „Kikinda Grindex“ odigraće protiv „Uba“ utakmicu poslednjeg kola Super B lige, danas, 20. maja, u 18 časova u SC „Jezero“. Nakon meča, biće upriličena dodela pehara i medalja šampionima prvenstva. Kikindski rukometaši pozivaju sugrađane da dođu u što većem broju i proslave sa njima povratak u elitni rang takmičenja. 

Moto-susret:

Na Starom jezeru, u subotu, 21. maja, na moto-susretima koje organizuje Moto klub “No limits” iz Kikinde, okupiće se oko 300 učesnika iz regiona i Nemačke, Slovačke, Mađarske Rumunije i Srbije. Na otvirenom kampu prvi učesnici pristizaće u 10 časova.

 Vreme:

Pretežno sunčano sa temperaturom do 29 stepeni. I za vikend očekuje nas slično vreme, u subotu u najtoplijem delu dana do 31 stepen, u nedelju maksimalna tempefratura biće 27 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija će biti povolјnija za većinu hroničnih bolesnika i meteoropata. Blagi oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Moguće meteoropatske reakcije su promenlјivo raspoloženje i glavobolјa. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!