JP „Kikinda“: Nastavak edukacije najmlađih o odgovornom vlasništvu ljubimaca

U sklopu edukacije najmlađih sugrađana o dobrobiti kućnih ljubimaca i odgovornom vlasništvu, danas su predstavnici Javnog preduzeća „Kikinda“, u Centru za stručno usavršavanje, realizovali program namenjen učenicima prvog i drugog razreda Osnovne škole „Đura Jakšić“. Prezentaciju na ovu temu održale su Branka Živaljević, načelnica Zoohigijene, Jelena Pantelić, stručni saradnik, i veterinarka Slađana Radlović, a deca su imala priliku da čuju sve o značaju odgovornog vlasništva, potrebama pasa i obavezama vlasnika, kao i da se druže sa psima iz Zoohigijene koji su spremni za udomljavanje.

Javno preduzeće „Kikinda“ je krajem marta započelo program edukacije predškolaca i najmlađih osnovaca. Deca na ovaj način imaju priliku da nauče nešto o potrebama kućnih ljubimaca i napuštenih životinja i da na taj način stvore osnove zdravog odnosa sa životinjama tokom celog života, usvoje vrednosti kao što su odgovornost, saosećanje i poštovanje prema svim živim bićima kao i da je odgovorno vlasništvo od ključnog značaja za smanjenje problema napuštenih pasa: 

U današnjoj edukaciji o kućnim ljubimcima učestvovalo je oko 50 đaka iz OŠ „Đura Jakšić“. Deca su imala priliku da čuju kako se treba ponašati prema ljubimcima, koje su to obaveze vlasnika, kako ih održavati i kako pomoći kada je pas bolestan. Na kraju prezentacije, deci su podeljeni flajeri o odgovornom vlasništvu, kako bi mogli i sa ukućanima da podele to što su naučili i saznali – rekla je Branka Živaljević, načelnica Zoohigijene i groblja u JP „Kikinda“. 

U pitanju je treća akcija koju realizuje JP „Kikinda“ u cilju edukacije najmlađih sugrađana: 

Ova edukacija se nadovezuje na akciju „Gradski pas“, koju smo realizovali u proteklom periodu, a u okviru koje su psi strelisiani, čipovani i pušteni u grad. Cilj je i da deca saznaju za te pse, koji su socijalizovani i nisu opasni, da ih mogu nahraniti, napojiti, ali i udomiti – dodala je Jelena Pantelić, stručni saradnik u JP „Kikinda“. 

 

error: Content is protected !!