INFO GRAD KIKINDA, 31. maj

Danas je sreda, 31. maj

 

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada još danas 4 kontejnera biće u Ulici Braće Laković, a dva u Semlačkoj, na uglu sa Nikole Pašića i na uglu sa Jugovićevom; danas i u četvrtak po jedan kontejner će biti u Jugovićevom sokačetu i u Vinogradskoj, a četiri u Jugovićevoj ulici; u četvrtak, 1. i u petak, 2. juna kontejneri će biti u Železničkom novom redu i na Putu za pristanište. Od. 2. do 5. juna biće postavljeni dodatni kontejneri po pozivu. Od ponedeljka, 5. juna akcija će biti nastavljena u okolnim selima. 

JP „Kikinda“:

JP „Кikinda“ će, u periodu od četvrtka, 1. do subote, 3. juna, u Mirkonaselju vršiti radove na uklanjanju stabala sibirskog bresta, čiji je korenov sistem doveo do većih oštećenja parking mesta. Biće uklonjena 22 stabla, a nakon toga JP „Кikinda“ će odgovarajućom mehanizacijom izvršiti iveranje panjeva, u sklopu pripreme za sanaciju parking mesta. Radovi će se u četvrtak i petak odvijati na parking mestima kod Vrtića Miki, a u petak posle podne i u subotu na parking mestima u Beogradskoj ulici. Obeležavanje terena i zatvaranje parkinga kod Vrtića Miki je u sredu posle podne, a Beogradska ulica će biti zatvorena u petak oko 12 časova. Mole se građani da blagovremeno pomere svoje automobile i oslobode prostor za nesmetano obavljanje radova. 

Saopštenje Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj: 

Na osnovu učestalih prijava građana na pojavu insekta, koji podseća na stršljena, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj izdao je saopštenje u kojem se navodi da je u pitanju mamutska osa (Megascolia maculata). Radi se o veoma korisnom insektu, koji nije agresivan i ne napada ljude. Pojavljuju se u periodu od polovine maja do polovine juna. Odrasle jedinke (oko 6-7 cm) hrane se nektarom i značajni su oprašivači. Mamutske ose se uvek nalaze blizu trulih panjeva ili u šupljinama stabala. Svaka vrsta straha je bezrazložna, jer se radi korisnom i bezopasnom insektu.

Grad opredelio više od 15 miliona za mere podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju:

Grad Kikinda je, kao i ranijih godina, usvojio program podrške za sprovođenje poljoprivredne i politike ruralnog razvoja grada. Ove godine, programom je definisano 20 mera, a opredeljena su sredstva u iznosu od 15 miliona i 750 hiljada dinara, za oko pola miliona više nego prošle godine. Sve informacije se mogu dobiti u Skeretarijatu za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, u Uslužnom centru Gradske uprave i na sajtu Grada Kikinde.

Centar za stručno usavršavanje Kikinda:

Centar za stručno usavršavanje u subotu, 3. juna, organizuje seminar „Komunikacijom do uspeha“ koji za cilj ima osposobljavanje nastavnika za primenu asertivne komunikacije kao načina izgrađivanja autoriteta u radu sa učenicima, roditeljima i kolegama, sa početkom u 9 sati. Realizatori seminara su Vesna Uzelac i Slađana Stankov iz EGŠ „Nikola Tesla“, Zrenjanin. Za sve informacije, pozovite kontakt telefon 064/857 – 92 – 62 ili 0230/404 – 830. Prijave možete poslati na imejl [email protected]

Narodno pozorište:

Predstava „Smrt čoveka na Balkanu“ biće izvedena na sceni Narodnog pozorišta u petak, 2. juna, sa počekom u 20 časova. 

Vreme:

Promenjivo oblačno i nestabilno sa mestimičnom kišom. Najviša temperatura u Kikindi 25 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike mogu imati relativno nepovolјan uticaj na osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i srčanim problemima, kao i astmatičare. Neraspoloženje i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se dodatna pažnja u saobraćaju.

#servis #lokal #vesti #kikinda

error: Content is protected !!