INFO Servis

Iskoristili jedinstvenu priliku: Srednjoškolci posetili izgradnju fabrike vode, ugostilo ih JP “Kikinda”

Učenici trećeg razreda Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“-arhirektonskog smera, imali su danas jedinstvenu priliku da posete građevinske radove na mestu buduće fabrike vode i tako prošire svoje znanje koje su do sada sticali u školskim klupama. Praksa na terenu koju su zatražili, a omogućilo im je JP „Kikinda“, biće od velikog značaja za njihovo buduće školovanje, a kasnije i za posao, složili su se učenici i profesori.

Dvadesetak srednjoškolaca u pratnji profesora Vanje Tomaševa i Novice Jorgića, danas je prisustvovalo radovima koje mali broj njihovih vršnjaka ima priliku tokom školovanja, ne samo u Srbiji, nego i u svetu. Na molbu profesora SSŠ „Miloš Crnjanski“, rukovodstvo JP „Kikinda“ rado je prihvatilo da ugosti i pokaže đacima kako teku radovi u praksi, a zahvaljujući stručnjacima najvećeg javnog preduzeća u našem gradu, bilo je ovo iskustvo znanja vredno, kaže učenica Natalija Prodanov za Ami Naxi radio.

Ovo iskustvo nam puno znači, nismo do sada imamo priliku da vidimo ovakve radove i to će nam puno značiti u daljem školovanju-kaže Prodanov.

Profesor stručnih predmeta u SSŠ „Miloš Crnjanski“ kaže da je više nego zadovoljan što će učenici videti nešto neuobičajeno i zanimljivo.

Đaci inače u planu i programu treba da posete gradilište i zbog toga mi je izuzetno drago, jer nigde ni u svetu, jako retko, može da se vidi izgradnja fabrike vode. Nadam se da ćemo gradilište moći da obiđemo i kada budu završni radovi na izgradnji fabrike vode. Učenici su danas videli glavne građevinske radove, betonske konstrukcije, armaturu, opeku, sve je to jako važno za njihovo znanje-istakao je profesor Tomašev za naš radio.

Predstavnik investitora ispred Grada Kikinde i JP „Kikinda“, Nino Žuvela, zajedno sa stručnjacima oberučke je prihvatio posetio učenika arhitektonskog smera i pokazao im glavne radove na izgradnji fabrike vode koji su u toku na izvorištu „Šumice“.

Posebno nam je drago što JP „Kikinda“ kao odgovorno društvena firma ima priliku da mladim naraštajima pokaže kako se izvodi najveći kapitalni projekat u našem gradu. Otvoreni smo kao preduzeće da ugostimo i druge škole i učenike, koji su zainteresovani da vide građevinske radove i iskoriste ovu retku priliku koju imaju-naveo je Žuvela.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!