INFO Servis

Održana 20. sednica Skupštine grada

Na današnjoj sednici Skupštine grada na dnevnom redu bila je 21 tačka. Odbornici su usvojili odluke o radu i poslovanju Narodne biblioteke, Narodnog muzeja, Kulturnog centra, SC „Jezero“, Istorijskog arhiva, Predškolske ustanove, Narodnog pozorišta, Centra za likovnu i primenjenu umetnost „Tera“, Centra za stručno usavršavanje i Turističke organizacije. Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, istakao je da su javne ustanove i institucije, kao i lokalna samouprava dali sve do sebe da se na najbolji mogući način promovišu svi potencijali našeg grada:

Sve što je urađeno u prethodnoj godini je odlično, što potvrđuju i izveštaji poslovanja iz 2021. Zahvaljujući ovakvom radu i poslovanju, na dobrom smo putu, a zahvalnost dugujem svima koji su radili na promociji našeg grada – rekao je Lukač. 

Mladen Bogdan, predsednik Skupštine grada istakao je na današnjoj sednici da su ustanove posebnu pažnju posvetile osobama sa invaliditetom, kao i socijalno ugroženim kategorijama, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života:

Sportski centar „Jezero“ je još pre početka sezone potpisao ugovor sa Pokretom za decu „Tri plus“, tako da će porodice sa troje i više dece imati sve pogodnosti. Osobe sa invaliditetom mogu bespaltno da koriste bazen, a popusti su obezbeđeni za prosvetne i medicinske radnike, pripadnike Vojske i Policije, kao i za najstarije sugrađane – podsetio je Bogdan. 

Na sednici je usvojena dopuna odluke o javnom vodovodu, doneta je odluka o detaljnoj regulaciji pristunog puta za vetropark u Bašaidu, kao i odluka o donošenju plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane u našem gradu, na prostoru bivše deponije. Takođe, doneta je i odluka o izradi plana detaljne regulacije za solarni park u Banatskoj Topoli, kao i odluka o izradi plana detaljne regulacije aerodroma u Kikindi.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!