INFO GRAD KIKINDA, 22. novembar

Danas je sreda, 22. novembar

 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 8 do 11 sati bez struje ostati potrošači u Ulici Svetozara Miletića u Mokrinu, od Karađorđeve do Ivana Milutinovića. Takođe danas, od 10 do 10.30 bez elektirčne energije će biti Srbobranska ulica u Kikindi, od Vojina Zirovića do Moravske, od 11.30 do 12. 30 Miloša Ostojina, od Partizanske do Mihajla Pupina, a od 13.30 do 14.30 Semlačka ulica, od Koste Bočarca do Nikole Pašića, i Jugovoćeva, od Semlačke do Nikole Pašića.

U četvrtak, 23. novembra, od 12.30 do 15 časova bez struje će biti parna strana Ulice Generala Drapšina u Kikindi, od broja 8 do 38, izuzev Pošte, a od 13.30 do 14.30 struju neće imati potrošači u sledećim ulicama u Banatskom Veliom Selu: Petra Kočića, od Sime Šolaje do Mladena Stojanovića, i Vuka Karadžića, od Petra Kočića do Krajiške.

Izgradnja kružnog toka u Bašaidu: 

Radovi na izgradnji kružnog toka u Bašaidu izvodiće se do kraja godine, i to na raskrsnici državnog puta I B reda broj 13 i državnog puta II A reda broj 117. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće preusmeren kroz lokalne saobraćajnice. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. 

Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde:

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde. Finansiranje, sufinansiranje, podrška, pomoć ili podsticaj mogu se odobriti u oblasti nauke, kulture i umetnosti.Pravo na finansijsku podršku imaju mladi talenti na osnovu podnetog zahteva na prijavnom obrascu, ukoliko ispunjavaju opšte i posebne uslove u skladu sa oblašću u vezi koje podnose prijavu. Sve informacije o uslovima, načinima prijavljivanje i potrebnoj dokumentaciji mogu se pronaći na zvaničnom sajtu grada.

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera, u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera, u saradnji sa Udruženjem građana „Koreni“, 21. decembra u svečanoj sali igraonice „Mogli“, u Ulici Nićifora Brandića 23, organizuje večeru i veselje, povodom završetka godine i praznika. Hrana na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a muzika će biti za sve ukuse. Na tomboli će biti izvlačenje vrednih nagrada u vidu putovanja, izleta i robnih nagrada. Broj mesta je ograničen, a sve informacije možete dobiti ako pozovete 0230 503 153 utorkom i četvrtkom, ili na 060 700 73 28 i 063 865 15 44

Javni konkurs za dodelu nagrade Grada Kikinde:

Komisija za dodelu nagrade Grada Kikinde i gradskih priznanja, raspisala je javni poziv za 2023. godinu. Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde. Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge za dodelu nagrada i priznanja grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja. Predlozi se dostavljaju do 15. decembra na adresu: Gradska uprava Kikinda, kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda, sa naznakom: Za nagradu grada Kikinde.

Dodela nagrada i promocija interaktivne knjige:

Danas će u Narodnoj bilbioteci „Jovan Popović“, sa početkom u 17 sati, biti upriličena dodela nagrada učesnicima likovnog konkursa „Sova ušara, redovan gost našeg grada“, koji su organizovali Centar za stručno usavršavanje i Turistička organizacija. Na istom mestu biće održana i promocija interaktivne knjige za decu, čije su autorke Snežana Budimir i Snežana Milićev.

Kutija želja:

I ove godine ispred Gradske kuće biće postavljena „Kutija želja“ u koju će najmlađi sugrađani moći da ubace spisak stvari koje bi voleli da dobiju od Deda Mraza. Kutiju će Deda Mraz doneti u subotu, 25. novembra u 11 časova. 

Kulturni centar:

U četvrtak, 23. novembra u galeriji Kulturnog centra svoje knjige predstaviće Ljiljana Banović. Početak književne večeri zalazan je za 18 časova.

Isplata novčane pomoći:

Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim će novčana pomoć od po 20.000 dinara biti isplaćena počev od 30. novembra. Novčana pomoć biće isplaćena korisnicima penzija, privremenih naknada – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti. Ova suma biće isplaćena i deci u stanju invaliditeta – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Sport:

Danas će sa početkom u 18 sati i 30 minuta u hali „Jezero“ biti odigrana utakmica polufinala Kupa Vojvodine, između „Kikinde Grindeks“ i zrenjaninskog „Proletera“. Rukometaši pozivaju publiku da dođe u što većem broju i podrži ih na putu ka odbrani titule šampiona Kupa Vojvodine. U subotu, 25. novembra sa početkom u 18 sati, kikindske rukometaše očekuje i prvenstvena utakmica, takođe u hali „Jezero“, gde će dočekati „Lavove“ iz Bačke Palanke. Kikinđani zasad imaju sedam pobeda i dva remija i dele lidersku poziciju tabele Super B lige sa „Kolubarom“ iz Lazarevca. 

Vreme:

Danas oblačno sa povremenom kišom i svežije. Makismalna temperatura u Kikindi biće 9 stepeni. 

Bioprognoza: 

Hronični bolesnici mogu i dalјe osećati zdravstvene tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Posebna opreznost se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i bolova u zglobovima i kostima. U saobraćaju je potrebna pojačana pažnja.

error: Content is protected !!