INFO GRAD KIKINDA, 21. septembar

Danas je sreda, 21. septembar

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju praznik rođenja Presvete Bogorodice Marije, Malu Gospojinu. Ovaj dan ubraja se u 36 velikih praznika u crkvenom kalendaru obeleženih crvenim slovom.

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 21  put. Na poziv pacijenata bilo je 15  pregleda, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 6 građana.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u kikindskom porodilištu na svet su došle tri bebe ( dve devojčice i jedan dečak).

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 9 do 11 sati bez struje biti potrošači u Ulici Generala Drapšina, od broja 8 do broja 36, a od 12 do 13 časova u Ulici Miloša Ostojina, od Ive Lole Ribara do Miloša Velikog.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U ponedeljak, 26. septembra, od 8.30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

Grad sufinansira građanima nabavku novih bicikala:

Grad Kikinda izdvojiće iz budžeta sredstva u iznosu od milion dinara, za sufinansiranje nabavke bicikala, kao ekološki prihvatljivog načina prevoza. Javni poziv za privredne subjekte otvoren je do 23. septembra, a naredne sedmice biće raspisan i poziv za građane, koji će trajati 15 dana. Zainteresovani građani treba da preuzmu predračun od prodavca, koji bude izabran na Javnom pozivu, da popune formulare koji će biti objavljeni na internet stranici Grada Kikinde, a potom da prijavu podnesu u Uslužnom centru. Programom je planirana kupovina 100 bicikala. 

Bojevo gađanje na strelištu Crna Bara: 

Policijski službenici Policijske uprave Kikinda će, u okviru terenske obuke, u četvrtak i petak, 22. i 23. septembra, u periodu od 8 do 16 sati, izvoditi gađanje na strelištu „Crna Bara“, u Crnoj Bari, u opštini Čoka. Tim povodom se obaveštavaju građani da je navedenim danima zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, životinja, motornih vozila i stočne zaprege na prostoru strelišta. Strelišni prostor, u kom će se izvoditi gađanje, biće obeležen crvenim barjačićima i velikim crvenim barjakom na vrhu grudobrana, na samom mestu gađanja. Na prilaznim putevima, u blizini stražarskih mesta će takođe biti postavljene tablice sa oznakom gađanja. Mesta će biti obezbeđena stražarima.
 
Zmajeve dečje igre:
 
U okviru manifestacije „Zmajeve dečje igre“ danas će  sa početkom u 10 sati na Trgu ispred Kulturnog centra biće organizovano crtanje kredama u boji, a u 11 sati i 30 minuta koncert će održati Branimir Rosić. U Domu kulture u Mokrinu sa početkom u 12.30 biće organizovani druženje sa Urošem Predićem i mini koncert Branimira Rosića. Centralna priredba biće održana u 15 sati na bini ispred Kulturnog centra, a nastupiće Tode Nikoletić, Uroš Petrović, Branimir Rosić, Goran Novakov, Zorica Tomović i Branko Stevanović. 
 
Prijem novih polaznika u RCT „Dušan Vasiljev“:
 
Regionalni centar za talente „Dušan Vasiljev“ u nedelju, 25. septembra u 10 časova u Gimnaziji organizuje prijem za nove polaznike, uzrasta od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Ni ove godine neće biti organizovano testiranje, nego je dovoljno da zainteresovani dođu u nedelju u Centar, upoznaju se sa svojim mentorima i dobiju informacije o tome kako će rad biti organizovan u narednom periodu. Ove godine moguće je pratiti nastavu, pisati naučno-istraživačke radove i takmičiti se iz: istorije, biologije, geografije, fizike, matematike, psihologije, francuskog jezika, književnosti, srpskog jezika, engleskog jezika i ekologije i zaštite životne sredine. Pohađanje nastave i rad u Centru potpuno su besplatni za sve polaznike.
 
Kulturni centar: 
 
U toku je upis u besplatnu Baletsku školu Kulturnog centra, za decu uzrasta od 8 do 10 godina. Nakon završene Baletske škole stiče se državna diploma i mogućnost upisa u Srednju baletsku školu. Telefoni za sve informacije: 064/ 321 43 85 ili 061/ 281 41 41
 
Sport:
 
Anja Bajšanski, članica Teniskog kluba Kikinda, postala je prvakinja Vojvodine na takmičenju održanom proteklog vikenda u Šidu. Anja je na turniru zelenog nivoa, za dečake i devojčice do 10 godina, prvo kroz grupnu fazu, a kasnije kroz glavni eliminacioni turnir, osvojila titulu šampionke Vojvodine.
 
U utakmici 3. kola Arkus lige Srbije, rukometašice Kikinde će u petak, 23. septembra u hali SC „Jezero“ igrati protiv „Železničara“ iz Inđije, šampiona Srbije. Početak utakmice je u 20 sati. Kikindske rukometašice pozivaju publiku da dođe u što većem broju i podrži ih. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 17 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i disajnim problemima mogu osetiti izvesne tegobe. Promenlјivo raspoloženje i poremećaj sna su moguće meteoropatske reakcije. U saobraćaju je neophodna dodatna pažnja.

error: Content is protected !!