Rukometna poslastica u subotu u hali „Jezero“: Kikinda Grindeks dočekuje „Vojvodinu“

U 2. kolu Arkus Superlige Srbije, rukometaši „Kikinde Grindeks“ u  subotu, 24. septembra u hali Sportskog centra „Jezero“ dočekuju višestrukog prvaka države i jednu od najboljih ekipa na ovim prostorima, novosadsku „Vojvodinu“. Utakmica počinje u 19 časova. 

Na startu prvenstva, u prvom kolu, rukometaši „Kikinde Grindeks“ izgubili su na gostovanju u Prokuplju od „Topličanina“:

Naša ekipa je među najmlađim u ligi, tako da ima najmanje iskustva. „Topličanin“ čine iskusni i stariji igrači, koji dosta dugo igraju u Superligi, tako da su se bolje snašli na kraju ujednačene utakmice i ostvarili pobedu. Očekuje nas utakmica sa Vojvodinom, nećemo se predavati i borićemo se. Pozvao bih publiku da bodri našu ekipu, koja je mlada i kojoj će biti potrebno neko vreme da bi došla do rezultata, jer nam ni raspored utakmica ne ide na ruku, ali ćemo se truditi i dati svoj maksimum – rekao je trener Danijel Petković. 

Kapiten Stanimir Komarek kaže da činjenica da je novosadska „Vojvodina“ devetostruki uzastopni šampion države dovoljno govori o tome koliko će biti težak protivnik:

Pružićemo makismum i borićemo se za svaku loptu, a ako to bude dovoljno za bod ili pobedu, biće odlično. Kostur naše ekipe ostao je isti, sa nas par starijih igrača, a imamo i nekoliko novih mladih igrača. Tu tražimo šansu da se uigramo i oslonimo na mlade snage – rekao je Komarek. 

MRK „Kikinda Grindeks“ poziva sugrađane da dođu u što većem broju i podrže našeg superligaša. Kako se ne bi stvarale gužve, jer se očekuje veći broj gledalaca, moli se publika da dođe ranije. 

error: Content is protected !!