Evropska nedelja mobilnosti: U subotu vožnja biciklima do crkve Vodice

Grad Кikinda se i ove godine priključuje najvećem događaju u Evropi posvećenom održivoj urbanoj mobilnosti – Evropskoj nedelji mobilnosti (ENM), koja se održava od 16. do 22. septembra. Aktivnosti u okviru ENM usmerene su na ograničavanje korišćenja automobila u urbanim zonama i promovisanje biciklizma i pešačenja. 

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave grada Кikinde u subotu, 24. septembra organizuje rekreativno-biciklističku vožnju od Кikinde do crkvice „Vodice“. Pozivaju se sugrađani da se priključe biciklističkoj vožnji i daju doprinos u obeležavanju ovog značajnog ekološkog datuma.  Okupljanje učesnika na parkingu ispred Vatrogasnog doma, u Ulici Marka Кraljevića broj 4 i priprema za polazak (od 9.30 do 10), vožnja do crkvice „Vodice“ (od 10 do 10.45), ručak uz osveženje (10.45 – 13 sati), povratak u grad najkasnije do 14 sati. Ukupna dužina puta je oko 10 kilometara.

Sve dodatne informacije u vezi akcije mogu se dobiti u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj grada Кikinde, na brojeve telefona 315-901 i 315-904.

error: Content is protected !!