INFO GRAD KIKINDA, 16. mart

Danas je četvrtak, 16. mart

 

Radosne vesti:

U protekla dva dana u Kikindi rođene su dve bebe ( dečak i devojčica).

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 17. marta, od 12 do 13 sati bez struje će biti Pružni prelaz Bašaidski drum i Bašaidski drum, leva strana i vikendice. 

HRV dijagnostika u Kikindi:

HRV dijagnostika, koja omogućava neinvazivnu metodu analize autonomnog nervnog sistema, dostupna je Kikinđanima svake subote od 9 do 14 časova, u specijalističkoj internističkoj ordinaciji „Blažić Diabet COR“, u Svetosaskoj ulici broj 43. Analiza je namenjena zdravim ljudima, koji osećaju hronični umor, slabost ili malaksalost, osobama koje boluju od hroničnih bolesti, kao i kod sportista, radi utvrđivanja forme, utreniranosti, oporavka i pravljenja plana treninga. Preglede obavlja dr Goran Abraham, a zakazivanje je radnim danima od 16 do 20 sati, na brojeve: 0230/437-734, 060/39 42 999 i 064/39 42 999. 

Narodni muzej:

U sklopu pratećeg programa izložbe „Budišini – priča o porodici kroz nekoliko portreta“, radionice u okviru kojih će učenici moći da se upoznaju sa porodičnim stablom i značajem porodice u formiranju identiteta, za osnovce će biti organizovane 21. i 28. marta od 11 do 15 časova, a za srednjoškolce u istom terminu 22. i 29. marta. Edukativna šetnja za odraslu publiku, koja će imati priliku da vidi nekadašnje kuće porodice Budišin, biće organizovana danas i 30. marta, sa početkom u 17 sati.

Narodna biblioteka:

Povodom 200 godina od rođenja Petefi Šandora, danas će u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ biti otvorena izložba pod nazivom „Sloboda i ljubav“. Početak otvaranja je u 18 sati. 

Narodno pozorište: 

Predstava „Nastojnik“, rađena po delu nobelovca Harolda Pintera, biće izvedena jubilarni 150. put na sceni Narodnog pozorišta u našem gradu u petak, 17. marta, sa početkom u 20 časova. 

Pozorišna predstava “Zašto i kako ubiti muža”, rađena po motivima knjige Antonija Amurija, biće izvedena u subotu, 18. marta sa početkom u 20 sati u Narodnom pozorištu. Tema ove urnebesne komedije su bračni odnosi, posebnost je živa interakcija sa publikom, a priča je svevremena i interesantna različitim generacijama. Igraju: Nataša Aksentijević i Peđa Damnjanović . 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 19. marta, u terminima od 17 i 19 sati, biće izvedena lutkarska predstava „Zunzarina palata“. 

Sport:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“ izgubili su od „Dinama“ iz Pančeva, rezultatom 31:28. Naredni meč igraju već u subotu, 18. marta, u Kragujevcu protiv „Radničkog“. 

Vreme:

Pretežno sunčano, u Kikindi do 11 stepeni. Narednih dana vedro uz porast temperature. 

Bioprognoza: 

Osobama sa srčanim i disajnim tegobama se savetuje opreznost usled očevikanog uticaja biometeorološke situacije. Bolovi u mišićima, pospanost i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

error: Content is protected !!