Grad donirao Policijskoj upravi uređaj „droga test“

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Gradonačelnik Nikola Lukač i Miroslav Dučić, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije, uručili su danas predstavnicima Policijske uprave uređaj za jednostavno i brzo otkrivanje prisustva intoksikanata i droge, uzorkovanjem oralne tečnosti. Uređaj ima mogućnost čuvanja uzoraka i njihovo slanje u laboratorije radi analize, bez mogućnosti krivotvorenja uzorka u međuvremenu. Vrednost donacije iznosi više od 500 000 dinara. 

Tokom kontrole saobraćaja, policija osim stacionarnih kamera, sistema za prosečno merenje brzine, radara i presretača, koristi i aparate za proveru prisustva droge i alkohola. Uređaj „droga test“ registruje 9 vrsta psihoaktivnih supstanci, a testiranje je brzo i jednostavno:

Ova vredna donacija će nama znatno olakšati rad, a ujedno će bezbednost i zaštita građana biti na višem nivou. Ovaj uređaj na licu mesta učesnike u saobraćaju koji su počinili prekršaj i krivično delo testira da li su pod uticajem droga. Vrlo brzo se dobija rezultat o kojoj vrsti droge se radi i u kojoj količini -kaže Pavle Rajkov, načelnik Policijske uprave Kikinda. 

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač podsetio je da je lokalna samouprava prošle godine obezbedila alko-test, a ovoga puta doniran je „droga test“:

Prvi put na teritoriji Kikinde će se učesnici u saobraćaju, ali i svi ostali ukoliko se posumnja i bude potrebe, biti testirani na prisustvo droga. Naš grad jeste lep, miran i bezbedan, a ovo je način da dodatno povećamo bezbednost i zaštitu sugrađana. Određivanjem prioriteta i zajedničkom komunikacijom, sredstvima iz budžeta grada ćemo i naredne godine obezbediti ono što bude potrebno – rekao je Lukač. 

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!