INFO GRAD KIKINDA, 3. avgust

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je sreda, 3. avgust

Kovid ambulanta:

U našem gradu povećan je broj zaraženih koronavirusom, na dnevnom nivou registruje se između 30 i 40 pozitivnih. Na bolničkom lečenju trenutno je sedam pacijenata. Radno vreme kovid ambulante kod Tehničke škole je od 7 do 22 sata, a telefon za informacije je 0230/316-204. 

Crveni krst:

Redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana u Crvenom krstu u četvrtak, 4. avgusta, dok je vanredna akcija zakazana za utorak, 9. avgust. Nedostaju krvne grupe A i O, kao i sve negativne krvne grupe. Crveni krst i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine apeluju na građane da se odazovu u što većem broju. 

Tretman suzbijanja komaraca:

Sekretarijat za zaštitu životne sredine obaveštava javnost da će danas, u periodu od 18 do 21 sat biti izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca hemijskim putem iz vazduha, na teritoriji grada Кikinde i naseljenih mesta. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, da košnice zatvore ili udalje najmanje pet kilometara od mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži u petak, 5. avgusta, od 8 do 10 sati, bez struje će ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Vojvode Putnika, od Jaše Tomića do Nikole Pašića, i Nikole Pašića, od Braće Laković do Vojvode Putnika. 

Raspust u Kikindi:

Učenici osnovnih i srednjih škola, kao i studenti iz seoskih mesnih zajednica, mogu da iskoriste pravo besplatnog prevoza do grada i posete različite programe koji se organizuju tokom manifestacije „Kikindsko leto“. Kartice „Raspust u Kikindi“, koje je potrebno pokazati u autobusu da bi se ostvarilo pravo na besplatan prevoz, učenici i studenti mogu preuzeti u kancelarijama seoskih mesnih zajednica. 

Sajam unikatnih rukotvorina:

U petak, 5. avgusta, u periodu od 9 do 18 časova, na platou ispred Kulturnog centra biće održan Sajam unikatnih rukotvorina. 

Koncert u dvorištu Muzeja:

U ovkviru manifestacije „Kikidnsko leto“ u petak, 5. avgusta u dvorištu Narodnog muzeja biće održan koncert KUD „Mokrin“. Početak je u 20 sati, ulaz je slobodan. 

Rođendan Kancelarije za mlade:

Кancelarija za mlade i lokalna samouprava u petak, 5. avgusta u dvorištu Kulturnog centra, sa početkom u 22.30, organizuju žurku povodom trinaestog rođendana Кancelarije za mlade. Nastupiće pevačica Edita Aradinović i di-džej Luka Momčilov, naš sugrađanin, iz organizacije NS Party Team. Ulaz je slobodan. Žurka je humanitarnog karaktera, na ulazu će biti postavljena kutija, u koju će posetioci moći da ubace svoj dobrovoljni prilog. Sva prikupljena novčana sredstva će biti uplaćena organizaciji Budi human, na račun našeg sugrađanina Arsena Tanackova.

Dečja pijaca:

Kulturni centar Kikinda obaveštava najmlađe sugrađane da ove subote, 6. svgusta, neće biti organizovana dečja pijaca. Naredna će biti održana u subotu, 13. avgusta. 

Noćni bazar:

U subotu, 6. avgusta, od 18 do 23.30 na Trgu će biti organizovan Noćni bazar, u okviru kojeg će lokalni preduzetnici izložiti svoje proizvode. 

Sport:

Na Otvorenom prvenstvu Kule, teniskom turniru druge kategorije za devojčice do 14 godina, Milica Kugli, takmičarka Teniskog kluba „Kikinda“, osvojila je prvo mesto. Uspešan je bio i Luka Milošev, koji je na svom prvom turniru u karijeri osvojio treće mesto. Luka je igrao u Subotici, na turniru narandžastog nivoa druge kategorije. 

Sportski savez Kikinde organizovaće Noćni turnir u basketu 3 na 3, koji će biti održan od 10. avgusta na Trgu. Prijavljivanje ekipa traje do 8. avgusta, a kotizacija po ekipi iznosi 5 000 dinara. Zainteresovane ekipe mogu da se prijave najkasnije do 8. avgusta putem sledećih brojeva telefona: 060/ 616 09 44 ili 065/289 89 12.

Sportski centar „Jezero“ i ovog leta organizovaće „Invictus challange“, takmičenje slično nekada popularnim “Igrama bez granica”, koje će biti održano od 5. do 7. avgusta. Takmičenje u petak i subotu na bazenima počinje u 19 sati, dok će u nedelju, 7. avgusta, od 18 sati na Starom jezeru biti održana trka sa preprekama za decu. Prijave su besplatne, a ekipe za takmičenje na otvorenim bazenima mogu da se prijave na broj telefona: 065/ 526 81 20. Pobednička ekipa predstavljaće Кikindu u Novom Sadu na finalnom takmičenju 27. avgusta. Za dečju trku sa preprekama prijavljvianje je na dan takmičenja, od 16 do 18 sati. 

Vreme:

Sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 33 stepena. 

Bioprognoza: 

Biometeorološka situacija je relativno povolјna. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolјa i smanjena koncentracija. Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa neophodno je preduzeti adekvatne mere zaštite.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!