INFO Servis

Ena Gogić osvojila prvo mesto na festivalu „Šareni vokali“ u Somboru

Naša dvanaestogodišnja sugrađanka Ena Gogić, učenica šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ i članica Hora „Čuperak“ osvojila je prvo mesto na međunarodnom muzičkom festivalu „Šareni vokali“, održanom u Somboru. Naša sugrađanka se predstavila svojom novom pesmom „Zvezdana pesma“ i osvojila srca članova žirija.  

Muzički festival za decu „Šareni vokali“ održan je 11. put, a ove godine okupio je 23 učesnika iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Republike Srpske, koji su se nadmetali u različitim kategorijama. Odlukom stručnog žirija Kikinđanka Ena Gogić je u svojoj kategoriji osvojila prvu nagradu:

Meni je prvenstveno mnogo drago što, posle dugo vremena zbog korone, ponovo možemo da se družimo uživo na festivalima. Baš sam srećna što se desilo ovako nešto i što sam imala priliku da se družim sa drugarima koje dugo nisam videla. Nastupila sam sa novom numerom „Zvezdana pesma“ i mnogo mi je drago što sam osvojila prvo mesto – kaže Ena. Tekst za novu pesmu „Zvezdana pesma“ napisao je Tode Nikoletić, a muziku i aranžman uradio je Lado Leš. 

Iako ima samo dvanaest godina, Ena je već osvajala mnogo nagrada na različitim muzičkim festivalima u zemlji i inostranstvu. Osvajala je prva mesta  u Novom Sadu, Požegi, dva puta u Zagrebu, Panoniji, Poljskoj, sada i u Somboru. 

Ena pohađa i peti razred Osnovne muzičke škole „Slobodan Malbaški“, gde svira klavir. Otkriva nam da bi u životu volela da joj muzika bude i profesija. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!