Ekonomsko – trgovinska škola pobednik kviza “Moja Kikinda: Otkrijmo gde živimo“

Učenici Ekonomsko – trgovinske  osvojili su prvo mesto na kvizu znanja “Moja Kikinda: Otkrijmo gde živimo“, autora i voditelja Miroslava Grujića, profesora geografije, u organizaciji Kancelarije za mlade Kikinde, uz podršku Grada Kikinde. Drugo mesto pripalo je učenicima OŠ „Sveti Sava“, treći su bili učenici  OŠ „Žarko Zrenjanin“, dok su četvrto mesto osvojili učenici OŠ „Vasa Stajić“ iz Mokrina. Svi učesnici finala osvojili su vredne nagrade. 

Cilj kviza, čiji je idejni tvorac profesor geografije Miroslav Grujić, je da đaci što više nauče o Kikindi i okolnim selima. Ovoga puta, u kvalifikacionom delu učestvovalo je 15 škola sa teritorije našeg grada:

Pohvalio bih sve ekipe, posebno finaliste, jer su svi pokazali izuzetno znanje. Ovo je tek drugi put da je pobednik srednja škola. Nadam se da će naredne godine, kada bude jubilarno izdanje, učestvovati sve škole sa teritorije našeg grada – rekao je Grujić.

U finalu kviza „Moja Kikinda: Otkrijmo gde živimo“, koje je održano danas u Kulturnom centru, učestvovale su osnovne škole „Sveti Sava“, „Žarko Zrenjanin“ i „Vasa Stajić“ i Ekonomsko-trgovinska škola. Najbolje poznavanje našeg grada pokazali su učenici jedine srednje škole koja je učestvovala u finalu: 

Mnogo smo srećni i ponosni na ovu pobedu. Pripremali smo se za kviz oko dva meseca, bilo je zanimljivo, mnogo toga smo naučili i lepo smo se družili – rekla je Anđela Škorić iz pobedničke ekipe. 

Kancelarija za mlade, uz podršku lokalne samouprave, kviz je organizovala deveti put. Sve škole učesnice finala dobile su klima uređaje, a finalisti su dobili i poklon vaučere: 

Učesnici su i ovoga puta pokazali izuzetno znanje o svom gradu. Ovaj kviz je veoma značajan, jer je važno da se mladi edukuju o svom gradu, kako bi i kada odu negde mogli da ga predstave -rekla je Dunja Ćešić iz Kancelarije za mlade. 

Finalu kviza prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je učesnicima uručio nagrade:

 Ovaj kviz je vrlo edukativan i drago mi je što mladi sugrađani u njemu pokazuju odlično znanje. Naš grad je pun istorije, multinacionalna i multikulturalna sredina, u kojoj svi žive u slozi i miru – rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!