DVD Bašaid dobilo popravljeno specijalno vatrogasno vozilo

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Bašaidu danas je uručeno popravljeno specijalno vatrogasno vozilo „mahindra“, za manje pristupačne terene. Vozilo je posle dužeg vremena popravljeno zajedničkim sredstvima Vatrogasng društva, Mesne zajednice i lokalne samouprave. Željko Pejin, predsednik DVD Bašaid, kaže da je ovo društvo nakon 23 godine sada kompletno opremljeno za gašenje požara:

U pitanju je vozilo mahindra sa pumpom visokog pritiska, koje sa malom količinom vode efikasno gasi požare. U ovoj godini smo imali svega pet intervencija, zahvaljujući tome što dosta radimo na preventivi. Trenutno imamo 19 vatrogasaca i 20 omladinaca, od kojih je svaki dobro opremljen za gašenje požara – rekao je Pejin. 

Primopredaji vozila je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač, koji je istakao veliki značaj dobrovoljnih vatrogasnih društava:

Prethodnih nekoliko godina smo nivo spremnosti, opremljenosti i obučenosti vatrogasnih društava na teritoriji našeg grada podigli na viši nivo. Ulažući u vatrogasna društva, nastojimo da im izađemo u susret za one stvari koje smatraju prioritetnim. Bašaidsko je jedno od najorganizovanijih društava na teritoriji našeg grada, a poprvaka ovog vozila će doprineti podizanju bezbednosti u ovom selu na viši nivo – rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!