Udruženje žena iz Novih Kozaraca obradovalo korisnike „Naše kuće“

Dame iz Udruženja žena Novi Kozarci svake godine deo novca prikupljenog na gastronomskoj manifestaciji „Pitijadi“, izdvoje u humanitarne svrhe. Ovoga puta, donaciju su usmerile Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Naša kuća“, čiji su korisnici dobili nov blutut zvučnik: 

Zvučnik će nam služiti na našim prodajama, kada idemo u šetnju ili sedimo na Trgu, jer mi jako volimo da pevamo. Tako smo dočekali i drage gošće iz Udruženja žena iz Novih Kozaraca, uz muziku i pesmu, što je naš zaštitni znak. Interesantno je bilo da niko od korisnika nije ni pokušao da otvori poklon, jer je njima od materijalnih stvari mnogo važnije da neko dođe i mnogo vole da imaju goste. Samo to druženje i razgovor im mnogo znače – kaže za naš radio Nikoleta Pavlov, v.d. direktora „Naše kuće“. 

U četvrtak, 30. novembra u Kulturnom centru biće izvedena inkluzivna predstava „Vulkanizerska drama“, u kojoj igraju korisnici usluge „Dnevni boravak“: 

Ovo će biti prvi put da predstava bude izvedena u ustanovi kulture koja je na spratu. Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade kupili smo guseničara za invalidska kolica, pa će i naši korisnici u kolicima napokon moći da se popnu negde gde ne postoji lift ili rampa, i tako budu ravnopravni članovi društva. Očekuje nas i učešće na prodajnim bazarima koje organizuje Turistička organizacija, gde ćemo ponuditi neke nove sadržaje, jer počinjemo sa proizvodnjom cegera, majica i šolja – dodala je Pavlov. 

error: Content is protected !!