INFO GRAD KIKINDA, 23. novembar

Danas je četvrtak, 23. novembar

 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 12.30 do 15 časova bez struje biti parna strana Ulice Generala Drapšina u Kikindi, od broja 8 do 38, izuzev Pošte, a od 13.30 do 14.30 struju neće imati potrošači u sledećim ulicama u Banatskom Velikom Selu: Petra Kočića, od Sime Šolaje do Mladena Stojanovića, i Vuka Karadžića, od Petra Kočića do Krajiške.

Isključenje vode: 

Zbog radova na otklanjanju kvara na lokaciji Trg srpskih dobrovoljaca ispred broja 30, danas od 9 do 13 sati postoji mogućnost povremenog prekida redovnog vodosnabdevanja, od zgrade bivšeg “SDK” do Apoteke “Stesa”. Mole se potrošači da obezbede dovoljnu količinu vode za svoje potrebe. Za sve dodatne informacije na raspolaganju su brojevi pozivnog centra 422-760 i 062/88-44-888. JP “Kikinda” zahvaljuje na strpljenju i razumevanju.

Izgradnja kružnog toka u Bašaidu: 

Radovi na izgradnji kružnog toka u Bašaidu izvodiće se do kraja godine, i to na raskrsnici državnog puta I B reda broj 13 i državnog puta II A reda broj 117. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće preusmeren kroz lokalne saobraćajnice. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera, u saradnji sa Domom zdravlja, organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera, u saradnji sa Udruženjem građana „Koreni“, 21. decembra u svečanoj sali igraonice „Mogli“, u Ulici Nićifora Brandića 23, organizuje večeru i veselje, povodom završetka godine i praznika. Hrana na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a muzika će biti za sve ukuse. Na tomboli će biti izvlačenje vrednih nagrada u vidu putovanja, izleta i robnih nagrada. Broj mesta je ograničen, a sve informacije možete dobiti ako pozovete 0230 503 153 utorkom i četvrtkom, ili na 060 700 73 28 i 063 865 15 44

Javni konkurs za dodelu nagrade Grada Kikinde:

Komisija za dodelu nagrade Grada Kikinde i gradskih priznanja, raspisala je javni poziv za 2023. godinu. Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde. Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge za dodelu nagrada i priznanja grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja. Predlozi se dostavljaju do 15. decembra na adresu: Gradska uprava Kikinda, kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda, sa naznakom: Za nagradu grada Kikinde.

Kutija želja:

I ove godine ispred Gradske kuće biće postavljena „Kutija želja“ u koju će najmlađi sugrađani moći da ubace spisak stvari koje bi voleli da dobiju od Deda Mraza. Kutiju će Deda Mraz doneti u subotu, 25. novembra u 11 časova. 

Kulturni centar:

Danas će sa početkom u 18 sati u galeriji Kulturnog centra svoje knjige predstaviti Ljiljana Banović. 

Isplata novčane pomoći:

Vlada Srbije usvojila je Zaključak kojim će novčana pomoć od po 20.000 dinara biti isplaćena počev od 30. novembra. Novčana pomoć biće isplaćena korisnicima penzija, privremenih naknada – invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti. Ova suma biće isplaćena i deci u stanju invaliditeta – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Sport:

U polufinalu Kupa Vojvodine, rukometaši Kikinde Grindeks sinoć su u hali „Jezero“ savladali zrenjaninski „Proleter“ rezultatom 31:24, i treću godinu zaredom se plasirali u finale. Već u subotu, 25. novembra sa početkom u 18 sati, kikindske rukometaše očekuje prvenstvena utakmica, 10. kolo Super B lige takođe u hali „Jezero“, gde će dočekati „Lavove“ iz Bačke Palanke. Kikinđani zasad imaju sedam pobeda i dva remija i dele lidersku poziciju tabele Super B lige sa „Kolubarom“ iz Lazarevca. 

Vreme:

Danas delimično oblačno i svežije. Makismalna temperatura u Kikindi biće 7 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike će doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih i osetlјivih osoba. Izvestan oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske rekcija su moguće u blagoj formi.

error: Content is protected !!