Dan pešačenja u subotu u Kikindi: Planinarsko društvo organizuje uspon na Kinđu

Planinarsko društvo „Kinđa“ i ove godine organizuje uspon na Kinđu, u okviru  Dana pešačenja, koji će biti obeležen u subotu, 23. septembra. Okupljanje je na platou ispred SC „Jezero“ u 10 časova. 

U pitanju je kružna staza duga 10 kilometara, koja se kreće ulicama naselja Baranda, a potom izlazi na atarski put, kojim se stiže do brda Kinđa, na 93 metra nadmorske visine. Pešačka tura traje oko dva sata. Neophodna je udobna obuća, ali ona za koju vam neće smetati da je isprljate, s obzirom na to da deo staze može biti blatnjav. Ukoliko bude kiše ili vetra, korisni će biti i kabanica ili šuškavac, i nešto dugih nogavica, jer je brdo prekriveno travom i čičkovima. Obavezno je poneti vodu, barem litru, može se poneti i nešto za pojesti, slatkiš ili voće, a pre polaska na stazu obavezno je doručkovati. 

U akciji će, širom Srbije, učestvovati veliki broj klubova i organizacija Planinarskog saveza, sa ciljem promocije pešačenja i aktivnosti vezanih za prirodu, kao najbolje preventive i načina da očuvamo zdravlje.

error: Content is protected !!