Dan kikindske Gimnazije: Dodeljene 23 plakete „Dušan Vasiljev“ najuspešnijim maturantima

Povodom obeležavanja Dana kikindske Gimnazije „Dušan Vasiljev“, danas je u Narodnom muzeju upriličena svečanost na kojoj su dodeljene Plakete sa imenom kikindskog pesnika, najuspešnijim maturanitma. Ove godine, priznanje su zaslužila 23 učenika, koja su tokom četvorogodišnjeg školovanja ostvarila zapažene rezultate i uspehe. 

 

Kikindska Gimnazija „Dušan Vasiljev“ od 1959. godine nosi ime velikog eskpresionističkog pesnika, a Dan ove obrazovne ustanove obeležava se na dan njegove smrti:

Učenici koji su dobili Plakete su se istakli zalaganjem, učenjem i primernim vladanjem i time su zaslužili da budu nagrađeni. Na ovaj način naša škola vrednuje rad najboljih maturanata poslednjih desetak godina -rekla je Mirjana Dražić, direktorica kikindske Gimnazije. 

Maturant Filip Babić, jedan je od dvadeset troje dobitnika Plakete „Dušan Vasiljev“:

Od prvog razreda sam se trudio da budem aktivan član Đačkog parlamenta i da učestvujem u organizacijama raznih radionica. Uvek su me zanimale prirodne nauke, tako da sam učestvovao na takmičenjima iz matematike na optšinskom i orkužnom nivou. Takođe, bavim se plivanjem od prvog razreda osnovne škole, predstavljao sam našu školu tri puta na republičkom takmičenju u ovom sportu -kaže Filip. 

Među dobitnicima Plakete „Dušan Vasiljev“ je i maturantkinja Milica Savković:

Tokom školovanja sam imala sve petice, a učestvovala sam i u mnogim aktivnostima koje je škola organizovala. Bila sam deo Đačkog parlamenta, učestvovala sam i na raznim radionicama, a svoju školu sam predstavljala i u Americi, gde sam boravila godinu dana -rekla je Milica. 

Svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Nikola Lukač, koji je čestitao učenicima i zaposlenima Dan škole i 166 godina postojanja: 

Dušan Vasiljev treba da bude primer mladim ljudima, kako treba da se bori u životu i kako se voli svoja zemlja i svoj grad. Kroz kikindsku Gimnaziju prošlo je mnogo generacija, koje su kasnije svoje profesore i svoj grad učinili ponosnim -rekao je gradonačelnik Lukač. 

U prepodnevnim satima, položeni su venci na bisti Dušana Vasiljeva ispred Gimnazije, kao i na njegovom grobu na Melinom groblju. 

 

error: Content is protected !!