Projekat „Navijaj i igraj fer“: Da osnovci nauče fer i korektno navijanje u sportu

U našem gradu će narednih mesec dana biti realizovan projekat Saveza za školski sport Vojvodine, pod nazivom „Navijaj i igraj fer“, čiji je cilj da deca osnovnoškolskog uzrasta nauče šta znači fer i korektno navijanje na sportskim priredbama. Idejni tvorac projekta, koji je realizovan i u drugim gradovima u našoj zemlji u proteklih osam godina, je Goran Petrović:

Mislim da smo u ovo vreme sporta i sportizacije malo izgubili osećaj za pravo fer navijanje i ponašanje, tako da kroz ovaj projekat želimo da utičemo na decu da se na sprotskim događajima ponašaju korektno, ali i na sportiste da na takmičenjima igraju fer – kaže Petrović. 

U realizaciju projekta „Navijaj i igraj fer“ u našem gradu biće uključeno oko 500 osnovaca: 

Kikinda je grad sa kojim Savez za školski sport Vojvodine ima izuzetno lepu saradnju. Projekat „Navijaj i igraj fer“ se finansira u okviru posebnih programa, koje je odobrio Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu– objašnjava Jovan Lekić, generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine. 

Savez za školski sport Vojvodine još jednom je prepoznao Kikindu kao grad, koji ima iskustva i kapacitete da sprovede ovako značajan projekat:

Realizacija projekta „Navijaj i igraj fer“ počela je danas seminarom za učiteljice i učitelje, a narednih mesec dana će polaznici seminara učiti decu načinima i tehnikama navijanja. Projekat će biti završen krajem aprila, kada će biti organizovana sportska manifestacija, koja će imati više prijateljski nego takmičarski karakter, jer će deca navijati za ekipe iz druge, a ne iz svoje škole– rekla je Jelena Krvopić, predsednica Školskog sportskog saveza Kikinde. 

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da su uspešno realizovane aktivnosti u oblasti školskog sporta delegirale naš grad za realizaciju projekta „Navijaj i igraj fer“:

Siguran sam da će ovo mnogo značiti deci, da nauče kako fer i korektno da navijaju, da podržavaju jedni druge i da nauče kako da se ponesu i u pobedi i u porazu. Veoma nam je važno da vratimo fer-plej na sportske terene -rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!