CSU: Kikinda će uskoro imati Trening centar – učionicu budućnosti

U Centru za stručno usavršavanje u našem gradu u toku su radovi na izgradnji novog Trening centra, odnosno „učionice budućnosti“. U pitanju je najveća investicija od kako je Centar počeo sa radom 2010. godine, a vrednost radova je 20 miliona dinara. Projekat finansira Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. 

Zvaršetak radova očekuje se naredne godine, a nakon toga Kikinda će imati moderan Trening centar, koji će ispuniti sve potrebe zaposlenih u obrazovanju. Objekat će mnogo značiti i najmlađima, jer se na taj način ide u korak sa novim tehnologijama, uz inovativne metode obrazovanja:

Najznačajniji rezultat ovog projekta biće stvaranje uslova za razvoj u oblasti informacionih tehnologija i saradnja sa renomiranim kompanijama. Do kraja godine biće završeni prizemlje i prvi sprat, a naredne godine, po projektnim aktivnostima, će biti urađeni krov i unutrašnji fini radovi. Kada je u pitanju opremanje, takođe ćemo konkurisati sa projektima, kako bi savremena tehnologija bila dostupna našim sugrađanima – rekao je za naš radio Dejan Karanović, direktor Centra za stručno usavršavanje. 

Radove u Centru za stručno usavršavanje obišao je gradonačelnik Nikola Lukač, koji je istakao da će Trening centar mnogo značiti svima koji žele da unaprede svoje veštine:

Kikindskoj privredi je potrebna radna snaga, a Centar za stručno usavršavanje mnogo doprinosi osposobljavanju mladih radnika. Sugrađani će dobiti novi prostor za školovanje i edukaciju, gde će imati priliku da steknu nova znanja i veštine -rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!