INFO Servis

Centru za socijalni rad zahvalnica Komore socijalne zaštite za požrtvovanost tokom epidemije

Kikindskom Centru za socijalni rad uručeno je danas priznanje resornog Ministarstva i Komore socijalne zaštite za zalaganje tokom epidemije koronavirusa. Tokom prethodnih više od godinu dana, ceo sistem socijalne zaštite bio je izložen velikim izazovima usled nepovoljne epidemiološke situacije, što je zahtevalo promenu načina rada i reorganizaciju svih ustanova socijalne zaštite, pružalaca usluga i centara za socijalni rad.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komora socijalne zaštite dodeljuju zahvalnice ustanovama i pojedincima za izuzetno zalaganje i požrtvovanost u zaštiti korisnika tokom epidemije koronavirusa. Prilikom današnjeg uručivanja priznanja kikindskom Centru za socijalni rad, direktorica Komore, Sandra Perić, istakla je da je ova ustanova pravi primer dobre prakse: 

Ovom akcijom želimo da nagradimo i zahvalimo kolegama koji su dali svoj maksimum tokom epidemije, sve u cilju zaštite korisnika. Bilo je vrlo teško i izazovno i to još uvek traje, sve kolege se i dalje maksimalno trude i to je prepoznato od strane Komore i Ministarstva – rekla je Perić. 

Osim zahvalnice, danas su u Centru za socijalni rad uručene i licence svim stručnim radnicima ove ustanove. Svi zaposleni u centrima za socijalni i ostalim ustanovama socijalne zaštite su uz velike napore uspeli da spreče ili ublaže posledice epidemije:

Dobar je osećaj dobiti ovakvo priznanje, koje će nam biti podstrek da i dalje radimo kao do sada. To je zasluga svih saradnika našeg kompletnog tima, koji je radio vrlo predano i sa mnogo emocija. I dalje radimo po izmenjenom režimu rada, zahvaljujući čemu smo sačuvali sve zaposlene – kazao je prilikom uručenja zahvalnice Radislav Ivetić, direktor Centra za socijalni rad. 

Događaju je prisustvovala i zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski koja je istakla da je Kikinda ponosna što je Centru za socijalni rad uručena zahvalnica za požrtvovanost tokom epidemije i da je ova ustanova pokazala svoju profesionalnost i solidarnost, zbog čega i zaslužuje dodeljeno priznanje: 

U uslovima kada je zbog epidemije otežano obavljanje svih društvenih i socio-ekonomskih aktivnosti, lokalna samouprava i Centar za socijalni rad zajednički su ipak uspeli da ostvare sve ciljeve, kada su u pitanju politika socijalne zaštite i briga o najosetljivijim i najugroženijim kategorijama. U ovim teškim vremenima posebno dolaze do izražaja požrtvovanost, profesionanost u radu i solidarnost, što je Centar za socijalni rad i pokazao i time zaslužio priznanje– rekla je Jakšić Kiurski. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!