Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 11. maj

Danas je utorak, 11. maj 

Radosne vesti:

U Kikindi u toku jučerašnjeg dana na svet su došle tri devojčice.

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 39 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 25 pregleda, dok je 14 građana pomoć zatražilo u ambulanti. 

Epidemiološka situacija i vakcinacija:

Zbog smanjenog broja pregleda i novih slučajeva na dnevnom nivou, ambulanta u Mirkonaselju je privremeno zatvorena. Pacijenti koji imaju simptome koronavirusa mogu na pregled doći u kovid ambulantu kod Tehničke škole, koja radi od 7 do 20 sati. 

Sugrađani koji žele da se vakcinišu i dalje to mogu učiniti i bez prethodnog zakazivanja. Na raspolaganju su vakcine Fajzer, Sinofarm, Sputnjik V i AstraZeneka, a imunizacija se obavlja u Udruženju penzionera. 

Policijska uprava Kikinda : 

Na teritoriji Severnobanatskog okruga u toku jučerašnjeg dana registrovan 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 13 sati bez struje će ostati polovina Banatskog Velikog Sela, od centra prema Novim Kozarcima. 

Matičarska služba:

Prema podacima Matičarske službe u Kikindi, tokom proteklog vikenda sklopljeno je šest brakova. Kako saznajemo, tri para sklopila su brak u Kikindi, dva u Mokrinu i jedan u Ruskom Selu. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Prva od dve redovne akcije dobroovljnog davanja krvi u ovom mesecu biće održana u četvrtak, 14. maja. Svi koji to žele dragocenu tečnost moći će da daruju u prostorijama Crvenog krsta, od 8:30 do 13 časova. 

Virtuelni sajam zapošljavanja:

Nacionalna služba za zapošljavanje organizuje prvi Virtuelni sajam zapošljavanja, koji će biti održan u četvrtak, 20. maja u periodu od 10 do 16 časova. Na sajmu je obezbeđeno učešće 70 kompanija koje traže nove zaposlene, a 7.500 registrovanih učesnika (tražilaca posla) imaće priliku da razgovara sa poslodavcima. Svi kandidati koji su zainteresovani i traže zaposlenje, mogu da se prijave i registruju na www.nsz-sajamzaposljavanja.rs Broj mesta je ograničen, a učešće na sajmu je besplatno. Zainteresovani se mogu prijaviti sa bilo kog uređaja (mobilni telefon, tablet, laptop, desktop računar), bez potrebe instaliranja dodatnog softvera.

Drugi krug licitacije državnog zemljišta:

Gradska uprava Kikinda objavila je oglas za drugi krug javnog nadmetanja za davanje u zakup 3.138 hektara poljoprivrednog zemljišta koje je u državnoj svojini. Period zakupa je 15 godina za sve jedinice javnih nadmetanja, osim za nametanja koja su oglašena na period od jedne godine. Uslov koji je potrebno da učesnici licitacije ispune, jeste da imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine. Javno nadmetanje će se odvijati elektronski, preko aplikacije Digitalno javno nadmetanje. Rok za prijavu je 7. maj do 14 sati, a otvaranje ponuda i rang lista najpovoljnijih ponuđača biće objavljena 21. maja. 

Mera smanjenja cene zakupa za ugostitelje i dalje ostaje na snazi:

Kako su protivepidemijske mere ograničavale ili privremeno obustavljale rad ugostitelja u prethodnih nekoliko meseci, u cilju očuvanja navedene delatnosti Gradsko veće Grada Kikinde donelo je Zaključak kojim mera smanjenja cene zakupa i dalje ostaje na snazi i to najmanje do 30. juna ove godine. To je jedan od načina kojim Grad Кikinda daje podršku ugostiteljima da u ograničavajućim uslovima privređivanja mogu da opstanu, da nastave da održivo posluju, a koja je na snazi od 15. jula prošle godine. Gradsko veće je takođe donelo odluku kojom će oni koji zauzimaju javne površine radi postavljanja letnjih bašti i u narednih mesec dana biti oslobođaeni plaćanja te naknade. Gradsko veće Grada Кikinda predlaže vlasnicima privatnog poslovnog prostora za iznajmljivanje koji ga iznajmljuju ugostiteljima da primene istu podsticajnu meru i da u cilju očuvanja ugostiteljske delatnosti smanje cenu zakupa.

PU „Dragoljub Udicki“:

Upis dece u Predškolsku ustanovu „Dragoljub Udicki“ trajaće do 15. maja. Roditelji mališane mogu upisati lično, u Upravnoj zgradi u Dositejevoj ulici broj 43. I ove godine moguće je i elektronsko podnošenje prijave, jednostavnim popunjavanjem onlajn obrasca, a prilaganje izvoda iz matične knjige rođenih, prebivališta i uverenja o zaposlenju nije potrebno, jer se automatski pribavljaju. 

Narodno pozorište:

Na sceni Narodnog pozorišta u petak, sa početkom u 19 sati, biće izvedena predstava „Ne mogu da platim i neću da platim“.  Zbog epidemiološke situacije broj gledalaca je ograničen. Publika je obavezna da nosi maske tokom predstave, a pre ulaska u salu meri se temperatura. Karte se mogu rezervisati na broj: 0230 422 638. 

Suvača ponovo otvorena:

Kikindska Suvača, jedini sačuvani mlin na konjski pogon u Srbiji, ponovo je otvorena za posetioce, i to od od utorka do subote, u periodu između 10 i 16 časova. U toku manifestacije Noć muzeja, u subotu, 15. maja biće otvorena od 17 do 22 sata. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs iznosi 117,5749 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

U trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je održano u Novom Sadu, članovi Streljačke družine „Kikinda“, Stanislava Popov i Duško Petrov osvojili su bronzana odličja. 

Na Prvenstvu Srbije za pionire u savate boksu, disciplina asaut, održanom u Rumi, članovi Savate kluba “Arena” iz Iđoša osvojili su po jednu zlatnu i srebrnu i dve bronzane medalje. Mlađi pionir Teodor Fekete u kategoriji do 36 kilograma osvojio je najsjajnije odličje. Srebrnom medaljom okitio se stariji pionir Lazar Koldan, u kategoriji do 30 kilograma, dok su bronzana odličja osvojili starija pionirka Tea Ilijev (do 33 kilograma) i stariji pionir Stevan Tatomir (do 33 kilograma). 

Vreme:

I danas sunčano i toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 28 stepeni. 

Bioprognoza: 

Pogoršanje biometeorološke situacije doprineće pojačanju tegoba kod cerebrovaskularnih, srčanih i psihičkih bolesnika, pa im se svetuje oprez. Očekivane su meteoropatske reakcije u vidu glavobolјe i bolova u mišićima. Izvesna pažnja se preporučuje u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!