Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Bolnici i Domu zdravlja

U nedelju, 16. juna, od 8 do 17 časova u Opštoj bolnici u našem gradu gradu biće organizovani besplatni preventivni pregledi. Odrasli građani će, u delu gde su internističke ambulante, moći da obave dermatološki pregled mladeža, i urade tumor markere CEA, CA19-9 i AFP (Alpha Fetoprotein). Osim toga, svi zainteresovani će moći i da izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratoriji. Na Dečjem odeljenju Bolnice će biti organizovani sistematski pregledi dece, a ukoliko pedijatar uoči deformitete lokomotornog sistema, na odeljenju Fizijatrije dete će pregledati specijalista fizijatar. Predviđena je i mogućnost određivanja šećera u krvi, uz pristanak roditelja. 

Pregledi će biti organizovani i u Domu zdravlja. U ambulanti kod Tehničke škole, odrasli će moći da izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, da urade krvnu sliku i tumor markere. U Dečjem dispanzeru, od 8 do 15 sati obavljaće se pregled lokomotornog sistema dece, kao i određivanje nivoa šećera u krvi. 

Ministarstvo zdravlja i ovim putem poziva građane da učestvuju u nedeljnoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. Posebno se  pozivaju roditelji dece predškolskog i školskog uzrasta, da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece. 

error: Content is protected !!