178 godina Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u Kikindi

Dodelom nagrada najboljim autorima na likovnom i literarnom konkursu, kao i programom pod nazivom “Umetničke priče“, književnika i direktora BITEF teatra, Miloša Latinovića i glumca Nebojše Dugalića, obeleženo je 178 godina Narodne biblioteke “Jovan Popović“, najstarije kulturne ustanove u gradu.

U okviru konkursa, deca do šest godina crtala su svoju bajku, dok su autori najboljih literarnih sastava nagrađeni priznanjima. Prvo mesto u kategoriji starijih osnovaca pripalo je Nikoliji Mirkov, učenici sedmog razreda OŠ “Đura Jakšić“, dok je u kategoriji mlađih osnovaca prva nagrada pripala Sanji Davidović iz našeg grada.

Za sastav na mađarskom jeziku nagrađena je Marieta Molnar iz Ruskog Sela. 

Politika naše biblioteke svakako je da promovišemo lepu reč i kvalitetne naslove. Smatramo da radimo u ovakvim okolnostima najbolje što možemo i kao jedna od najstarijih biblioteka u Srbiji nastavićemo da baštinimo najbolje naslove svetske književnosti. Program obeležavanja koncipirali smo za decu, tinejdžere i naravno za starije sugrađane. Kikinda je jedan od konkurenata za prestonicu kulture 2025. godine što će biti dobar temelj da ispunimo sve svoje potencijale i da to iskoristimo na najbolji način – rekao je direktor Narodne biblioteke “Jovan Popović“, Brane Marjanović.

error: Content is protected !!