INDO GRAD KIKINDA, 17. novembar

Danas je petak, 17. novembar

Danas će se  obeležiti Dan prevremeno rođene dece,kada se, širom sveta, pažnja posvećuje podizanju svesti javnosti o problemu prevremenog rođenja. Zgradu Gradske kuće će večeras u  18 sati obasjati ljubičasta svetlost, kao podrška svim roditeljima i njihovim Malim divovima.

Počela izgradnja kružnog toka u Bašaidu: 

Radovi na izgradnji kružnog toka u Bašaidu izvodiće se do kraja godine, i to na raskrsnici državnog puta I B reda broj 13 i državnog puta II A reda broj 117. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće preusmeren kroz lokalne saobraćajnice. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom. 

Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde:

Lokalna samouprava raspisala je Konkurs za dodelu novčanih sredstava za podsticaj i razvoj mladih talenata na teritoriji Grada Kikinde. Finansiranje, sufinansiranje, podrška, pomoć ili podsticaj mogu se odobriti u oblasti nauke, kulture i umetnosti.Pravo na finansijsku podršku imaju mladi talenti na osnovu podnetog zahteva na prijavnom obrascu, ukoliko ispunjavaju opšte i posebne uslove u skladu sa oblašću u vezi koje podnose prijavu. Sve informacije o uslovima, načinima prijavljivanje i potrebnoj dokumentaciji mogu se pronaći na Zvaničnom sajtu grada.

Novembarski bazar:

U subotu, 18. novembra, od 10 do 16 sati, na Gradskom trgu, održaće se Novembarski bazar, koji će okupiti preko 40 izlagača iz našeg grada i okoline sa bogatom ponudom gastronomskih, poljoprivrednih, preduzetničkih i prazničnih proizvoda. Bazar kao i svakog meseca priređuje Turistička organizacija Grada Kikinde sa namerom da lokalni proizvođači ponude svoj originalni asortiman. Novogodišnji bazar, poslednji u ovoj godini, održaće se u drugoj polovini decembra.

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera organizuje besplatnu kontrolu šećera u krvi i merenje krvnog pritiska, u prostorijama Udruženja u Ulici Vojvode Putnika 37, svake druge i četvrte srede u mesecu, od 9 do 11 časova. 

Sindikalna organizacija penzionera:

Sindikalna organizacija penzionera, u saradnji sa Udruženjem građana „Koreni“, 21. decembra u svečanoj sali igraonice „Mogli“, u Ulici Nićifora Brandića 23, organizuje večeru i veselje, povodom završetka godine i praznika. Hrana na bazi švedskog stola i neograničeno piće, a muzika će biti za sve ukuse. Na tomboli će biti izvlačenje vrednih nagrada u vidu putovanja, izleta i robnih nagrada. Broj mesta je ograničen, a sve informacije možete dobiti ako pozovete 0230 503 153 utorkom i četvrtkom, ili na 060 700 73 28 i 063 865 15 44

Javni konkurs za dodelu nagrade Grada Kikinde:

Komisija za dodelu nagrade Grada Kikinde i gradskih priznanja, raspisala je javni poziv za 2023. godinu. Nagrada grada Kikinde, kao najviše priznanje, dodeljuje se fizičkom licu za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju grada Kikinde. Gradska priznanja dodeljuju se fizičkim ili pravnim licima sa prebivalištem na teritoriji grada Kikinde, za značajna ostvarenja u oblasti kulture, obrazovanja, zdravstva, privrede i preduzetništva, sporta, humanosti i dobrotvornog rada, postignuta u godini u kojoj se vrši dodela.

Predloge za dodelu nagrada i priznanja grada Kikinde mogu podneti preduzeća, ustanove, druge organizacije, organi i asocijacije, grupe građana i pojedinci sa teritorije grada Kikinde. Predlog se dostavlja pisano i podatke o kandidatu i ishodima njegovog rada, obrazloženje, naznaku oblasti za koju se kandidat predlaže i eventualne dokaze koji potvrđuju navode obrazloženja. Predlozi se dostavljaju do 15. decembra na adresu: GRAD KIKINDA, GRADSKA UPRAVA, kancelarija broj 80, Trg srpskih dobrovoljaca 12, 23300 Kikinda
sa naznakom: ZA NAGRADU GRADA KIKINDE.

Vreme:

Danas se očekuje kišovito vreme, maksimalna temperatura do 14 stepeni.Narednih dana još niže teperature.

Bioprognoza: 

Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima, kao i srčanim i psihičkim bolesnicima. Reumatski bolovi i nesanica su očekivani kao meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pojačana koncentracija.

error: Content is protected !!