INFO GRAD KIKINDA, 8. jul

Danas je četvrtak, 8. jul

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 17 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 7 pregleda, dok je 10 građana pomoć zatražilo u ambulanti.

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi su rođene dve devojčice. 

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, tokom jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovane su tri saobraćajne nezgode u Kikindi, Kanjiži i Adi, sa pričinjenom materijalnom štetom.

Promena lokacije vakcinalnog punkta i kovid ambulante i epidemiološka situacija:

Punkt za vakcinaciju nalazi se u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, pored Tehničke škole i otvoren je svakog dana od 8 do 18 sati. Kovid ambulanta prebačena je u Mikronaselje, u Svetosavsku ulicu broj 105, a radno vreme je svakog dana od 7 do 20 sati. 

JP Kikinda:

JP „Kikinda“ obaveštava javnost da će rok za završetak radova na asfaltiranju Topolskog puta, od raskrsnice za Tobu do ulaska u Banatsku Topolu, biti produžen do kraja ove ili početka sledeće nedelje, zbog poteškoća tehničke prirode. Saobraćaj će se i dalje odvijati uz naizmenično propuštanje vozila u oba smera. JP „Kikinda“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju uslove na putu i budu maksimalno oprezni,  kao i da, ukoliko je to moguće, koriste alternativne pravce dok se radovi izvode na ovoj deonici.

JP “Кikinda” apeluje na građane da racionalno troše vodu iz javne vodovodne mreže, kako bi bilo obezbeđeno uredno vodosnabdevanje svih korisnika u gradu i okolnim selima. Svake godine, uoči letnje sezone, potrošnja vode bude veća od uobičajene. Posledice neracionalne potrošnje se naročito osete u „špicu“ kada je i sama potrošnja vode najveća, odnosno između 17 i 22 časa. Tada najčešće i dolazi do pada pritiska vode u objektima višeporodičnog stanovanja. Apelujemo se na sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz javnog vodovoda, a to se, pre svega, odnosi na zalivanje travnjaka i bašti, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena, češće pranje motornih vozila i slično. Apel je da se ovakve aktivnosti obavljaju po mogućnosti u ranijim jutarnjim časovima.  Na taj način biće omogućeno da svi potrošači imaju dovoljno vode, kao i da se očuva sistem vodosnabdevanja kako bi se obezbedio dovoljan pritisak u toku celog dana – navodi se u saopštenju JP „Kikinda“. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 10 časova struje neće biti u ulicama: Dušana Vasiljeva, od Generala Drapšina do Svetozara Miletića, i Svetozara Miletića, od Dušana Vasiljeva do Karađorđeve.

Konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom:

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo da konkurišu imaju državljani Srbije, sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje, mlađi od 45 godina i koji nemaju nekretninu u svom vlasništvu. Zainteresovana lica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom treba da nađu objekat, dogovore se sa prodavcem oko uslova i cene i da se nakon toga obrate Gradskoj upravi. Sve informacije mogu se dobiti u IV Mesnoj zajednici ili putem telefona 321 374. 

Konkurs NIS-a „Zajednici zajedno“:

Zbog velikog interesovanja, rok za prijavu projekata na konkurs programa „Zajednici zajedno 2021“ je produžen do 6. avgusta 2021. godine. Pravo na prijavljivanje imaju ustanove kulture, predškolske, školske i visokoškolske institucije, sportske, zdravstvene i mešovito kulturno-sportsko-rekreativne organizacije osnovane od strane lokalnih samopurava, kao i udruženja građana koja u oblasti ostvarivanja ciljeva imaju i zaštitu životne sredine. Rezultati konkursa biće objavljeni do 29. septembra 2021. godine, a sve informacije o uslovima i propozicijama javnog konkursa mogu se pronaći na internet adresi Zajednici zajedno.

ADZNM „Gusle“:

Akademsko društvo za negovanje muzike „Gusle“ poziva dečake i devojčice osnovnoškolskog uzrasta da se pridruže novim instrumentalnim sekcijama. Deca će od septembra imati priliku da uče da sviraju tamburicu ili neku od tri vrste gitare: akustičnu, bas ili električnu. Prijem zainteresovanih biće organizovan u dvorištu ADZNM „Gusle“ u petak, 9. jula sa početkom u 20 sati. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ u petak, 9. jula biće prikazan američki akcioni film „Dorman“, sa Rubi Rouz i Žanom Renoom u glavnim ulogama. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan.  

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 11. jula, u terminima od 18 i 20 časova, biće izvedena predstava „Zbrka u šumi“. 

Sport:

Udruženje sportskog plesa „Dance N Soul Ritmik“ u subotu, 10. jula na otvorenim terenima SC „Jezero“ organizuje „Ki dens fest“. Cilj manifestacije je promocija modernog plesa, a imaće i humanitarni karakter. Od novca koji bude prikupljen biće kupljeni medicinski aparati za Dečji i Školski dispanzer. Početak je u 19 sati, ulaz je 200 dinara. 

Vreme:

Sunčano i vrlo toplo, sa slabim istočnim vetrom. Najviša temperatura u Kikindi biće 38 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekuje se relativno nepovolјan uticaj biometeoroloških prilika na hronične bolesnike. Izvestan oprez se savetuje osobama sa obolјenjima srca. Glavobolјa i osećaj malaksalosti su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, smanjenje fizičkih aktivnosti, unos dosta tečnosti, kao i oprez u saobraćaju.

error: Content is protected !!