INFO GRAD KIKINDA, 9. avgust

Danas je utorak, 9. avgust

Kovid ambulanta:

Radno vreme kovid ambulante kod Tehničke škole je od 7 do 22 sata, a telefon za informacije je 0230/316-204. 

Pojačana kontrola saobraćaja:

Do nedelje, 14. avgusta saobraćajna policija će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja, u sklopu akcije pojačane kontrole saobraćaja koja se sprovodi u 30 država. Kako je saopšteno iz MUP-a, saobraćajna policija će svakoga dana akcije angažovati ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređaje za merenje brzine u „presretačima“. Takođe, na auto-putevima će se meriti i prosečna brzina kretanja vozila korišćenjem proširenog i unapređenog sistema. Iz MUP-a napominju da će određeni broj patrola snimati brzinu kretanja bez zaustavljanja vozača. Vlasnici vozila koja budu snimljeni u prekoračenju dobiće na kućnu adresu poziv da se izjasne o identitetu osobe koja je načinila prekršaj.

Crveni krst:

Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi biće održana danas u Crvenom krstu, od 8.30 do 13 sati. Zalihe dragocene tečnosti su smanjene, zbog čega se apeluje na davaoce da se odazovu u što većem broju. U avgustu će biti organizovana još jedna redovna akcija, koja je zakazana za ponedeljak, 15. 

Isključenje struje: 

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 8 do 11 sati struju neće imati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Jovana Popovića, od Kralja Petra Prvog do Dositejeve, i Dositejeva, od Jovana Popovića do Nikole Tesle, a od 12.30 do 13.30: Njegoševa, od Mihajla Pupina do Partizanske. U sredu, 10. avgusta bez struje će od 10 do 11 sati biti potrošači u Novim Kozarcima, u Sutjeskoj ulici, od Krajiške do Kralja Petra Prvog. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa večeras će u dvorištu Narodne biblioteke „Jovan Popović“ biti prikazan animirani film „Zvezdani psi“. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Topolski kotlić u subotu u Banatskoj Topoli:

Udruženje ljubitelja prirode „Mrena“ iz Banatske Topole u subotu, 13. avgusta organizuje tradicioanlni 13. „Topolski kotlić“, takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Početak je u 15 sati, a podela ribe od 14 časova. Kotizacija je 2 000 dinara, a ekipe dobijaju 2 kilograma svežeg šarana. Obezbeđene su vredne nagrade. Prijavljivanje ekipa traje do petka, 12. avgusta na broj: 069/484 24 38. 

Sport:

Sportski savez Kikinde organizovaće turnir u basketu 3 na 3, koji će početi u sredu, 10. avgusta. Utakmice će se igrati od 20.30 na Trgu ispred Pravoslavne crkve. 

Vreme:

Promenjivo oblačno i nestabilno, sa mestimičnim pljuskovima i grmljavinom. Najviša temperatura u Kikindi biće 31 stepen. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike nepovolјno će uticati na osetlјive osobe. Tegobe su moguće kod hroničnih bolesnika, a posebno se astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje da poslušaju savete lekara. Kod meteoropata će najizraženiji biti reumatski bolovi i glavobolјa. U saobraćaju je potrebna povećana pažnja.

error: Content is protected !!