Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 26. novembar

Danas je petak, 26. novembar

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi rođena su je jedna devojčica.

Hitna služba: 

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 32 puta. Na poziv pacijenata bilo je 19 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 13 građana.

Epidemiološka situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivna su 402 slučaja koronavirusa. Od početka epidemije u Kikindi je registrovano 10 229 slučajeva. U Opštoj bolnici u našem gradu na lečenju je 30 kovid pozitivnih osoba, od kojih su tri na respiratoru. Među hospitalizovanim je i jedno dete. Dve doze vakcine primilo je 25 565 osoba, samo jednu 1 054 osobe, dok je trećom dozom vakcinisano 14 611 građana. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došlo je 112 potenicjalnih davalaca od kojih su 104 dala krv. Narednog meseca biće održane dve redovne akcije, koje su zakazane za 6. i 22. decembar. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Dečje pozorište „Lane“:

Predstava „Ivica i Marica“, rađena po tekstu Aleksandra Maletina, biće premijerno izvedena u Dečjem pozorištu „Lane“ u nedelju, 28. novembra, u terminima od 17 i 19 sati. Kako bi se izbegle velike gužve, karte za premijeru najbolje je rezervisati ranije, putem Fejsbuk stranice Dečjeg pozorišta „Lane“ ili na broj: 064 158 93 14. 

Sport:

U 10. kolu Super B lige rukometašice „Kikinde“ u subotu, 27. novembra, sa početkom u 16:30 u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Pirota“. Sutra će domaćini biti i rukometaši „Kikinde Grindeks“, koji će od 19 sati igrati protiv „Apatina“. Obe kikindske ekipe zauzimaju prvo mesto na prvenstvenoj tabeli. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 10 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike mogu imati nepovolјan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobe sa srčanim i respiratornim obolјenjima, kao i nervno labilne osobe mogu osetiti izražene tegobe. Nervoza, problemi sa snom i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Preporučuje se dodatan oprez u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!