OŠ “Ivo Lola Ribar“ pobednik kviza “Moja Kikinda: Otkrijmo gde živimo“

Učenici Osnovne škole “Ivo Lola Ribar“ iz Novih Kozaraca osvojili su prvo mesto na kvizu znanja “Moja Kikinda: Otkrijmo gde živimo“, autora i voditelja Miroslava Grujića, nastavnika geografije, u organizaciji Kancelarije za mlade Kikinde uz podršku Grada Kikinde.

Na ovom lepom i kvalitetnom nadmetanju drugo mesto pripalo je učenicima OŠ “Vasa Stajić“ iz Mokrina, treći su bili učenici SSŠ “Miloš Crnjanski“, dok su četvrto mesto osvojili učenici OŠ “Žarko Zrenjanin“.

-Zaista je bilo teško, ali smo se zaista trudili i mnogo smo na sebi radili. Zaista smo svi mnogo učili tako da želim da pohvalim svakoga ko je bio u mojoj grupi. Učili smo kod kuće i vežbali u školi, a često smo se sastajali po kućama kako bi se što bolje pripremili. Bila su teška pitanja, ali smo uspeli da ih sve rešimo. Ovo je bilo i veliko druženje, uživali smo i našu školu predstavili smo kao školu koja ima puno pametne dece – poručio je Stefan Vujasin iz pobedničke škole “Ivo Lola Ribar“.

OŠ IVO LOLA RIBAR

Kviz pod nazivom Moja Kikinda: Okrijmo gde živimo“ organizovan je sedmi put, a učenici su i ovoga puta prikazali veiko znanje iz oblasti poznavanja svog grada.

Zaista sam zadovoljan nivoom znanja koji su deca pokazala na kvizu. Često kažu da je sedma godina često prelomna u mnogim stvarima, ali ako je na ovakakv način prelomna bila i u u našem kvizu, onda mogu da kažem da će ovaj kviz biti nešto veliko i da će dugo trajati. Učestvovali su učesnici iz 15 škola, pokazali sz veliko znanje, nije bilo jednostavno ni doći do velikog finala. Učenici su puno znali i mogu samo da im zahvalim što su sa toliko volje prikazali sve što su znali i njihovim nastavnicima koj su ih sve vreme vodili – poručio je autor kviza, Miroslav Grujić.

Kviz je organizovala Kancelarija za mlade Grada Kikinde, koja je obezbedila i veliki broj nagrada za učenike:

Mi smo sedmi put realizovali ovaj kviz, a od ukupno 19 škola gradskih i seoskih, prjavilo se 15. Najbolje četiri škole su ušle u finale. Za prvo mesto i sve četiri škole koje su ušle u finale, uz podršku Grada Kikinde obezbedili smo lepe nagrade. Radi se o led projektorima sa nosačima, dok smo za prvo mesto obezbedili samsung tablete. Učenici koji su osvojili drugo, treće i četvrto mesto osvojili su nagrade kao što su punjači za telefon, vaučere u iznosu od 2.000 dinara za kupovinu u određenoj knjižari, a deci smo obezbedili i kolače. Takođe, učenici su dobili i knjige Moja Kikinda, kako bi ih podsećalo na ovaj lep kviz – istakla je Andrea Arnuš iz Kancelarije za mlade grada Kikinde.

OŠ VASA STAJIĆ MOKRIN
SSŠ MILOŠ CRNJANSKI
error: Content is protected !!