Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 26. maj

Danas je četvrtak, 26. maj

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći intervenisala je proteklog dana i noći 27 puta. Za kućne preglede u gradu javilo se 15  građana, dok su lekarsku pomoć potražila 3 pacijenta u selima kikindske opštine. Na zdravstvene tegobe žalilo se 9 osoba koje su pregledane u ambulanti Hitne pomoći.

Radosne vesti:

I ovog jutra stižu nam lepe vesti iz kikindskog porodilišta. Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice, u protekla 24 sata, rođene su dve bebe-jedna devojčica i dečak.

Nestanak struje:

Zbog radova na mreži, danas od 8 do 9 sati struju neće imati potrošači u ovim ulicama: Rade Trnića, od Maksima Gorkog do Prvog maja, Cerska, Prvog maja i Maksima Gorkog, od 8 do 10 sati: Njegoševa, od Kosovske do Vuka Karadžića, Kosovska, od Njegoševe do Toze Markovića, Ive Lole Ribara, od Miloša Ostojina do Toze Markovića, i Blok 35; od 9:30 do 10:30 časova: Nikole Pašića, od Braće Laković do Vojvode Putnika, i Vojvode Putnika, od Nikole Pašića do Jaše Tomića, a od 11 do 13 sati: Uglješe Terzina, od Mihajla Pupina do Kosovske, Jovana Jovanovića Zmaja, od Ive Lole Ribara do Mihajla Pupina, Miloša Ostojina, od Ive Lole Ribara do Kosovske, Kosovska, od Uglješe Terzin do Miloša Ostojina, Ive Lole Ribara, od Miloša Ostojina do Jovana Jovanovića Zmaja, Miloša Ostojina, od Ive Lole Ribara do Borisa Kidriča, Vuka Karadžića, od Jovana Jovanovića Zmaja do Sinđelićeve, Jovana Jovanovića Zmaja, od Ive Lole Ribara do Vuka Karadžića, Vuka Karadžića (leva strana) od Jovana Jovanovića Zmaja do Miloša Ostojina, Vuka Karadžića brojevi 12, 14 i 20, Jovana Jovanovića Zmaja, od Vuka Karadžića do Ive Lole Ribara, Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Ive Lole Ribara.

Sakupljanje kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, još danas po 6 kontejnera biće u Dositejevoj i Vojvode Putnika, od Nikole Tesle do Branka Radičevića, danas i u petak: u Braće Laković i Semlačkoj, a od petka do ponedeljka: po jedan kontejner biće u Vinogradskoj ulici i u Jugovićevom sokačetu, a 4 u Jugovićevoj ulici. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Narodni muzej:

Danas će u svečanoj sali Narodnog muzeja biti održan koncert operskih arija. Nastupiće sopran Ljiljana Lišković i Strahinja Đokić na klaviru. Početak je u 19 sati, a ulaz je slobodan. 

Pozorište:

U kikindskom Narodnom pozorištu, sutra, 27. maja, premijerno će biti izvedena predstava Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. U pitanju je Markovićev autorski projekat koji život slavnog pisca vidi kroz sudbinu ratnika, ljubavnika i izgnanika. Početak je zakazan za 20 sati, a ulaz za predstavu je humanitarnog karaktera.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas  iznosi 117,5465 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 Vreme:

Sunačno sa temperaturom do 27 stepeni. 

Bioprognoza: 

Biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski i bolovi u mišićima.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!